LvBS допоможе обрати кращих управлінців для медичних закладів Львівщини

28 Лют 2017

Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) 28 лютого підписала меморандум про співпрацю з Львівською обласною державною адміністрацією та Львівською обласною радою щодо розробки критеріїв відбору управлінських кадрів у галузі охорони здоров’я. Підписаний документ покликаний вперше в Україні запровадити дієвий механізм якісного відбору управлінських кадрів у сфері медицини.

Як пояснила декан-засновник Львівської бізнес-школи Українського католицького університету Софія Опацька, завдання проекту – розробити ті компетенції для управлінських кадрів, які зможуть лягти в основу конкурсних відборів.

«Перед призначенням будь-якої людини на посаду, особливо коли ми говоримо про керівні посади, має бути чіткий опис тих компетенцій, яким повинен володіти кандидат, а також методів їх оцінки під час різних етапів відбору. Тому завдання нашої команди і тих, хто працюватиме над цим проектом від Львівської бізнес-школи УКУ, – розробити ці індикатори, через які ми зможемо визначити, чи людина підходить на цю посаду чи ні», -– пояснила Софія Опацька. Вона додала, що LvBS буде використовувати найкращі світові практики, адже співпрацює з викладачами з усього світу.

 

Як зауважив голова Львівської ОДА Олег Синютка, у проекті сприяння відбору управлінських кадрів в галузі охорони здоров’я зійшлися і потреба, і можливості. «Переконаний, що ця потреба, яку відчула медична спільнота як ініціатор експерименту, є запорукою успішності проекту. Бо в медичному середовищі Львівщини є фахова, професійна критична кількість людей, готових швидкими темпами проводити реформування», – акцентував Олег Синютка.

Крім того, очільник області наголосив на беззаперечному моральному авторитеті Львівської бізнес-школи і Українського католицького університету як провідних інституцій, що довели свою спроможність і фаховість під час підбору персоналу.

«Ми розпочинаємо зі сфери охорони здоров’я, а далі ці рекомендації можна буде застосувати й в інших сферах. Це своєрідна методичка для конкурсної комісії, щоб вона могла чітко і свідомо приймати рішення. Я дуже сподіваюся, що це буде на допомогу, а не на ускладнення процесу і це стане простим дієвим інструментом, яким зможуть скористатися не один раз», – додала Софія Опацька.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, підписуючи меморандум, наголосив: «Львівська обласна рада однією з перших запровадила конкурсний відбір щодо призначення керівників обласних комунальних закладів шляхом відкритого конкурсу. Я вітаю будь-які кроки, які можуть удосконалити цей процес».

Координація та юридичний супровід співпраці здійснюється адвокатським об’єднанням «ІМУНІТЕТ».

Нагадаємо, Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) має єдину магістерську програму міжнародного рівня в Україні з управління персоналом та організаційного розвитку MA in Human Resources and Organization Development. Програма ліцензована Міністерством освіти і науки України, розроблена у співпраці з найкращими викладачами-практиками з України та з-за кордону, фахівцями з багаторічним досвідом роботи у глобальних компаніях та міжнародною бізнес освітою (CIPD, CIPR, CCA, SEAM).

Фото: прес-служби ЛОР і ЛОДА