LvBS дослідить етичні виклики технологій майбутнього

16 Січ 2017

Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) розпочинає проект «Етика і Технології» із дослідження етичних викликів технологій майбутнього. Ціллю проекту є вивчення етичних перспектив розробки та використання інноваційних технологій, як-от штучний інтелект (AI), людино-машинні інтерфейси, нейромережі, біоніка, big data та інші.

Першим етапом проекту стане дослідження «Сприйняття етичних викликів нових технологій», де за допомогою інтерв’ю, опитування та контент-аналізу дослідники намагатимуться виявити рівень усвідомлення етичних викликів серед керівників технологічних компаній, фахівців, які залучені в розробку технологій, науковців, а також проаналізувати присутність і поширення згаданої теми у медіа.

Іншими напрямками проекту є організація цікавих подій, майстер-класів, навчальних програм та видання профільної літератури. Першою подією в межах проекту стане бізнес-ланч для керівників та власників компаній на тему «Кібербезпека для менеджерів», в якому візьмуть участь Роман Сологуб, СЕО ISSP GROUP (Information Systems Security Partners – провідної міжнародної компанії з кібербезпеки з хедофісом в Києві, член Наглядової ради Kyiv Cyber Academy), Назар Тимошик, сертифікований етичний хакер, провідний консультант з безпеки компанії SoftServe та Олег Дерев’янко, cпівзасновник і президент Kyiv Cyber Academy, cпівзасновник і голова ради директорів ISSP, екс-заступник міністра освіти і науки України.

«Розвиток нових технологій, які б служили для добра людини, неможливий без чітких етичних орієнтирів. У свою чергу, ці орієнтири повинні базуватися на ґрунтовних дослідженнях як технологій, так і гуманітарних дисциплін, як-от, соціологія, антропологія, психологія та філософія. Впевнений, що цей проект об’єднає фахівців, які працюють на перетині різних галузей, щоби надати суспільству та бізнесу цілісне бачення ролі технологій в реалізації людиною її призначення», – зазначив консультант проекту Стівен Руссо, віце-президент ІВМ з технологій безпеки.

Консультантами проекту стали Стівен Руссо, Андрій Ганкевич (директор зі стратегічного розвитку компанії ELEKS) та Олег Дерев’янко (cпівзасновник і президент Kyiv Cyber Academy, екс-заступник міністра освіти і науки України). Керівник проекту – Володимир Хіцяк, проектний менеджер LvBS, учасник програми MSc in Technology Management.

Контактна особа: Влодко Хіцяк, vkhitsyak@lvbs.com.ua, +38 (098) 350 35 56.