Як не розминутися з Різдвом: шукати радість та красу в собі!

5 Січ 2017

29 грудня Львівська бізнес-школа УКУ зібрала гостей та друзів на затишний вечір в Етно-галереї Роксоляни Шимчук, аби поговорити на тему «Як не розминутися з Різдвом?».

Чим є Різдво для нас та як до нього підготуватися? Про це учасниці зустрічі говорили з отцем Олегом Кіндієм, доктором богослов’я, заступником завідувача кафедри богослов’я та викладачем Українського католицького університету.

«Аби не розминутися з Різдво, треба наповнитися дуже великою радістю! Ми всі об’єднані, ми всі – красиві творіння Творця. І перед нами гарні великі горизонти. В Різдві якраз є нагода про це згадати!», – сказав отець Олег Кіндій.

Роксоляна Шимчук, відома колекціонерка та майстриня, розповіла, як одягались українські жінки на Різдво та поділилась своїм розумінням процесу вишивки: «Аби виправити свої помилки, їх потрібно зрозуміти. Мені здається, що в часі Різдва якраз відбувається усе це усвідомлення. Вишивка – це своєрідна українська медитація. І під час цієї медитації наші жінки багато чого усвідомлювали. Це стан, коли руки працюють, а голова стає світла».

Завершилась зустріч оглядом експозиції, келихом запашного глінтвейну та давніми колядками!