5 порад як не зіпсувати свої шанси на працевлаштування

6 Бер 2015

Попит на хорошу роботу є актуальним завжди, а не тільки в період кризи. Учасниця програми MA in Human Resources Львівської бізнес-школи УКУ Дзвінка Завалій узагальнила основні види помилок, яких припускаються ті, хто шукає роботу, та сформулювала поради, як себе подати, аби отримати гарну посаду.

фото: www.volynnews.com

Серед найпоширеніших помилок, які відразу можуть створити у роботодавця негативне враження про вас,  – недотримання дедлайну подачі заявки, відсутність у листі представлення себе та опису рівня своєї кваліфікації, а також скачування резюме з мережі Інтернет.  

Щоб зробити все правильно та професійно і власними руками не зменшувати свої шанси отримати омріяну посаду, скористайтеся наступники підказками.

1. Створіть собі адекватну електронну адресу (ім’я.прізвище@eeeeemail.com). Краще уникати російських поштових сервісів.

2. Перечитайте опис вакансії і зробіть «reality check» – чи дійсно ви підходите на цю посаду? Чи готові виконувати описану роботу? Багато працедавців вказують контактні дані, тому, якщо є сумніви, – можна дзвонити і питати;

3. Попрацюйте над своїм резюме:
а) оновіть інформацію про свій досвід та навики;
б) додайте мету у резюме: одне речення, на яку посаду ви претендуєте;
в) фото: зараз побутує думка, що не варто додавати до резюме фото, щоб ставлення рекрутера було неупередженим. Тут вже дійте на власний розсуд;
г) перевірте помилки (!) ;
д) назва резюме Імя_ прізвище_резюме;
е) зберігайте резюме у pdf- форматі, це виглядає більш професійно.

4. Підготуйте супровідний лист. Зробіть так, щоб рекрутер дочитав його до кінця; не будьте надто офіційними, будьте собою. Зазвичай супровідний лист включає стандартні блоки:
а) представлення себе, що робили, чим цікавитесь;
б) посаду, на яку ви претендуєте і чому вас зацікавила ця робота;
в) чому вважаєте, що саме ви маєте отримати посаду? Який попередній досвід та навики допоможуть вам добре виконувати роботу?

5. Оформлення електронного листа:
а) вкажіть тему листа – Імя, прізвище, резюме на вакансію ______
б) тіло листа (2-3 речення). Напишіть хто ви, мету вашого листа, чому цікавитесь і, заздалегідь подякуйте за розгляд вашого резюме та супровідного листа;
в) і не забудьте причепити файли з резюме та супровідним листом. 

Джерело: Твоє місто