Alumni Company Visit: як випускники LvBS вирішують cybersecurity проблеми міжнародного масштабу

Першу зустріч у 2021 році випускники LvBS провели в гостях у компанії UnderDefense. Приймав гостей-Alumni Назар Тимошик, – засновник та СЕО компанії, а також випускник програми MSc in Technology Management Львівської бізнес-школи УКУ. Учасники зустрілись у неформальній атмосфері за кухонним столом компанії, аби обговорити історії успіху та актуальні тенденції сьогодення. 

До речі, в UnderDefense працюють 4 випускники та студенти LvBS: Назар Тимошик, Наталія Дзіоба, Михайло Гордич та Мирослав Огородник. Вони розказали та показали як працює успішна українська компанія в галузі кібербезпеки UnderDefence.

Основа для компанії – класні люди, а також LEAN та Agile в менеджменті й фінансах, вважає Назар. Компанія зростає, користуючись з власної Кібершколи, тобто академії та інтернатури, що триває 9 місяців. Сьогодні у компанії працює 55 людей. 

«Я займаюсь cyber security з 16 років. Це була моя любов. Сьогодні UnderDefence 4 роки. Коли у мене тільки з’явилась ідея, взяв чотирьох студентів і повністю їх вчив з нуля. За два місяці ми знайшли свого першого клієнта», – розповідає засновник компанії. 

«Ця ніша є класною, важкою і дуже нестандартною. Проблема, яку ми вирішуємо, це проблема захисту цінностей. Таких як сервери та код. А також цінностей нематеріальних: бренд,  процеси, trade secrets. Ми дбаємо про те, щоб наших клієнтів не «зламали» (а навіть якщо зловмисникам  це вдасться, бо «зламати» можна всіх, то аби наслідки були мінімізовані). Успішні бізнеси відрізняються швидкістю та якістю роботи з кризовими ситуаціями. Без моніторингу того, що роблять твої користувачі, працівники й системи, більшість бізнесів не розуміють своїх проблем з кібербезпекою. 

У нашому процесі спочатку компанії запрошують нас для Ethical Hacking і перевіряють як саме можна їх «хакнути», а тоді вже ми показуємо як себе захистити. Це називається етичний «хакінг», на який ми отримуємо згоду»– ділиться Назар. 

Часто UnderDefence, прийшовши до клієнта, повністю змушена перебудовувати систему захисту. Крім того, працівники компанії в режимі 24×7 стежать, чи відбуваються атаки на клієнтів, збираючи інформацію з сенсорів у мережах клієнтів. Простими словами, Назар називає UnderDefence «компанією цифрової охорони». Хлопці та дівчата контролюють 40 тисяч систем у Німеччині (у госпіталі «Шаріте» стежать за 16000 систем). Також в Канаді, Австрії, США. 

ROI від такого сервісу спочатку не очевидне, але для великого українського телекому компанія виявила махінації та несанкціонований доступ, через який компанія могла отримати мільйонні штрафи, на іншому  клієнті зупинила атаку вартістю 100 тисяч євро в місяць.

У дружній розмові учасники Alumni Company Visit згадували й викладачів Львівської бізнес-школи та навчання на програмах.

«Коли ти вчишся в бізнес-школі, ти хочеш зробити щось нове. Пробувати, експериментувати. Також мені бізнес-школа дала дуже добре розуміння фінансового менеджменту», – зазначив Назар. 

До слова, зараз триває вступна кампанія на магістерські програми Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Деталі за посиланням.

Довідка. Alumni Company Visits – зустрічі випускників LvBS, у межах яких є можливість відвідати компанію, власником чи топ-менеджером якої є випускник LvBS. Це дає можливість краще познайомитися та розширити зв’язки між випускниками усіх магістерських програм LvBS.