Лідерство в час викликів: підсумки Alumni Leadership Day 2020

У такий символічний день – День Гідності та Свободи – відбулася Велика щорічна зустріч LvBS Alumni Leadership Day 2020. Цього року подія проходила онлайн, але при тім була не менш цікавою, захоплюючою та по-справжньому теплою. Центр лідерства УКУ разом із Львівською бізнес-школою УКУ підготували багато цікавинок для випускників, щоб зробити це свято особливим.

Ми мали багато гостей, серед яких і Софія Опацька (декан-засновниця LvBS, проректорка УКУ), і Ярина Бойчук (CEO LvBS), і Андрій Рождественський (виконавчий директор Центру лідерства УКУ), і Блаженніший Святослав (глава УГКЦ), і Володимир Федорін (головний редактор «Forbes Україна»). Атмосферу усмішок, драйву, захоплення та живої дискусії створювали винуватці нашого свята – випускники магістерських програм Key Executive MBAMSc in Technology ManagementMA in Human Resources and Organizational Development та MSc in Innovations and Entrepreneurship.

Питання етики у лідерстві було, є і завжди буде актуальним. Воно охоплює багато важливих аспектів. Ми ж говорили про те, як давати раду із спротивом, звідки брати сили, що робити, щоб не вигорати, про що обов’язково слід пам’ятати лідерам бізнесу сьогодні. Про все це і не тільки розповів Блаженніший Святослав, глава УГКЦ, наш запрошений гість. Порушилася і така важлива тема, як смиренність у лідерстві. «Без смирення немає лідерства. Бо бути смиренним – означає знати правду про себе, свою силу і слабкість, лише тоді можна ефективно попросити про допомогу інших. Тоді є можливе справжнє лідерство», – каже Блаженніший.

Тож, ми не випадково вибрали подарунок нашим випускникам – книгу «Его – це ворог» Раяна Голідея. Книга про те, що «его – це не якась потужна величина, що тримає нас на короткому поводку. Ним цілком можна керувати та спрямувати працювати собі на користь».

Розмова з Блаженнішим Святославом надихнула та зарядила енергією аудиторію, на яку попереду чекала інтерактивна робота з кейсом. Ще до самої зустрічі учасники отримали матеріал про «Forbes Україна: історія любить повторюватись». А вже під час події ми мали унікальну можливість почути розповідь з уст головного героя, Володимира Федоріна, головного редактора «Forbes Україна».

За успіхом «Forbes Україна», який ми бачимо сьогодні, ховається шлях вершин і спадів, успіхів та невдач. Створене у 1916 році (а ми пригадуємо, що триває Перша світова війна), бізнес-видання заклало у свою ДНК «апетит до ризиків», який зберігся сьогодні. Для «Forbes Україна» криза завжди була можливістю: залучати таланти, зміцнювати команду, задовольняти потреби та очікування читачів. Можливо, формула успіху закладена у бізнес-моделі? А може, у  характері лідера? Багато роздумів, пропозицій, ідей виникло під час роботи над кейсом. Зрештою, Володимир позитивно прокоментував кожну з групових презентацій та висловив щиру подяку за відкритість, залученість та виняткові ідеї учасників.

«Я дуже вдячний за всі ідеї. Мені було дуже важливо побачити те, що деякі речі, які ми ніде не проговорювали, а просто втілювали, зчитуються. Це означає, що дійсно якась частина нашого задуму працює», – підсумовує Володимир.

*На завершення додамо, що частину коштів (20 000 грн.), зібраних з внесків за участь у події,  передано благодійному фонду «Повернись живим».