LvBS впроваджує навчальний курс із додаткових компетенцій для студентів УКУ

4 Січ 2014

Закінчився перший навчальний курс для здобуття додаткових компетенцій при працевлаштуванні для студентів Українського католицького університету. Навчальний проект впроваджує Львівська бізнес-школа (LvBS).

У жовтні 2013 року LvBS та УКУ оголосили про старт пілотного проекту із додаткових компетенцій для студентів 3-4 курсів, зокрема із предмету «Психологія для маркетингу та управління». У грудні десять учасників програми отримали дипломи про успішне закінченння курсу.

Програму з додаткових компетенцій впровадили для студентів УКУ з метою надання їм необхідних навичок з управління і маркетингу. Це, на думку організаторів, дасть студентам змогу самостійно створювати та реалізовувати різноманітні проекти, виконувати управлінські функції на майбутньому місці праці, займатися адміністративною діяльністю тощо.

«Сьогодні ми можемо побачити тенденцію, коли працедавця під час підбору працівників цікавлять не просто знання, а навички спілкування з різними людьми, енергія та натхнення людей, їхнє вміння вчитися і те, у чому, окрім основного навчання, вони заангажовані, так звані Extra Curricular Courses and Activities», – коментує керівник Львівської бізнес-школи Софія Опацька. Новий проект LvBS з додаткових компетенцій дасть студентам розуміння функціонування організації, нові знання та навички необхідні у роботі. Такий досвід, за словами Софії Опацької, допоможе при працевлаштуванні кожному, не залежно від освіти чи місця праці.

Як розповіла викладач курсу «Психологія для маркетингу та управління» Наталія Пилат, головний акцент під час навчання вона робила на засвоєнні головних закономірностей людської поведінки, як індивідуальної, так і групової. Такі знання можна використати у процесі управління і в маркетингових цілях.

Окрім лекцій, студенти виконували індивідуальні та групові завдання, де вони досліджували особливості людського мислення і уяви. На закінчення курсу учасники зустрілися з HR-експертами, які розповіли, за яким принципом відбувається процес відбору персоналу в команду, як розвивати певні навички у працівників для більш ефективної індивідувальної і командної роботи.

Вікторія Фещак навчається на IV курсі спеціальності соціальна педагогіка. На програму з додаткових компетенцій пішла через своє захоплення психологією та можливість використати цю науку в управлінні: «Для мене це був дуже хороший досвід. Я три роки вивчала різні психологічні дисципліни, тому мені було важливо зрозуміти як мої теоретичні знання можна перекласти на практику. Під час курсу я зробила для себе багато відкриттів, зокрема, як психологія працює у різних сферах», – підсумувала студентка.

Окрім студентів, серед учасників навчального курсу були і працівники Українського католицького університету, які хотіли поглибити свої знання у сфері управління та маркетингу. «Навчання на програмі надало мені нові переваги як в особистому розвитку, так і у професійному. Навідміну від студентів, я не стою перед проблемою пошуку роботи, але раніше також опинявся у схожій ситуації. Відсутність досвіду та навичок в управлінні ускладнює процес працевлаштування. Тому для студентів цей курс є необхідним, – вважає журналіст відділу інформації та зовнішніх зв’язків УКУ Ігор Саджениця. – Здобуті навички я можу викорстати у своїй роботі, тому планую навчатися і на наступному курсі. Це ще одна сходинка для покращення моїх компетенцій та кар’єрного зросту».

Наступний курс програми з додаткових компетенцій «Маркетинг та PR» стартує уже в лютому цього року. Навчання відбувається двічі на місяць у п’ятницю по обіді та в суботу вранці, таким чином студенти мають можливість поєданти основне та додаткове навчання.