Повноцінний бізнес-партнер чи кадрова служба? – як розвиватися HR-фахівцю

2 Бер 2016

Для того, щоб HR-фахівцю не доводилося з боротьбою доводити топ-менеджменту, що компанія потребує змін, йому потрібна «зброя». Це – бізнес-аналітика, вміння приймати рішення на основі аналізу, вимірювати ефективність роботи. Саме цьому навчались учасниць програми MA in Human Resources and Organisation Development від кращих викладачів, бізнес-консультантів на 6 модулі.

Модуль розпочав викладач ‪‎LvBS, консультант з бізнес-аналізу та аналітичного CRM, засновник Analitical Boutique Костянтин Пацера. Його курс «Аналітика для HR» охопив як теорію, так і практику. На початку визначили, що таке бізнес-аналітика і навіщо вона HR-ам? Далі вивчили методи дослідження персоналу і провели самостійні дослідження. На закінчення група вчилася прогнозувати.

Костянтин Пацера на модулі HR-фахівців

«HR-фахівці можуть стати повноцінними бізнес-партнерами, які допомагатимуть компанії генерувати прибуток. Для цього їм потрібен особливий інструмент: бізнес-аналіз. Він дозволяє бути ефективними та приймати рішення, базуючись не на так званій експертній думці, а на реальних даних», – каже Костянтин Пацера.

Про те, як приймати складні бізнес-рішення, учасниці програми дізналися від Террі Андерсен,професора Troy University (США) на курсі «Decision Making in the Workplace»:

«Коли ви думаєте над рішенням якоїсь проблеми, ви повинні одразу уявляти результати. Чого конкретно ви досягнете? Якими будуть наслідки? Якщо всі у компанії займатимуть саме ті посади, які вони мають займати, і виконуватимуть саме ту роботу, яку повинні, – робота точно покращиться і проблем стане менше», – радить Террі Андерсон.

Модуль програми MA in Human Resources and Organisation Development

Про систему оцінки якості роботи, яка допомагає організації визначити як досягати стратегічних цілей – КРІ – говорили на модулі з HR-експертом та бізнес-консультантом Наталією Волнянською: «Ви вимірюєте якийсь показник лише, якщо хочете, щоб він змінився. Адже ми вимірюємо ефективність для того, щоб на неї впливати» – розповіла Наталія на курсі «KPI’s: як визначати і формулювати».

У Львівській бізнес-школі не лише навчаються у запрошених експертів, а й обмінюються досвідом. У межах проекту «Вчимо і вчимося» учасниця програми MA in Human Resources and Organisation Development Юлія Носаль та її колега Уляна Підсадочна з компанії Symphony Solutions провели тренінг «Building Positive relationships and better communication through Personal Color». Під час тренінгу учасниці у легкій та динамічній атмосфері змогли як більше дізнатись про риси характеру та поведінку своїх колег, так і краще пізнати самих себе.