Тайм в кайф від Ваче Давтяна – як правильно керівникам планувати свій час?

23 Гру 2014

Як правильно керівникам планувати час, де черпати джерело енергії та натхнення, як уникнути стресу і не перегоріти? На ці актуальні питання управлінці-учасники Спільноти Львівської бізнес-школи шукали відповіді разом з Ваче Давтяном, засновником компанії «Пан Електро» і «Промкабель-Електрика», професійним бізнес-тренером.

Пропонуємо вам кілька тез дискусії

1. Чому великі задачі викликають у нас стрес? Бо це завжди невідомість. Щоб уникнути стресу, заберіть невідомість –  їжте слона по шматочку. Запитайте себе, які перші три кроки я можу зробити у дорозі до своєї цілі, і дійте.

2. Ставте перед собою smart ціль: ціль має бути конкретна, вимірювальна, реальна (можна досягнути), важлива, мати конкретні терміни.  

3. Успіх –  це марафон, а не спринт: налаштуйтесь на довгу дистанцію і на нешвидкий результат.

4. Планувати протягом дня треба максимум 60% свого часу, решта – залиште у запасі.

5. «Їжте жабу» вранці (ідеться про ті завдання, які ми постійно відкладаємо, або не хочемо робити).

6. Позбудьтеся поганих звичок. Кожна звичка забирає енергію. Коли немає енергії – немає сили волі, щоб опиратися.

7. З чого почати планування? Я б порекомендував спорт і медитацію/молитву. Відпочинок, спорт, правильне харчування – головні джерела енергії.

8. Робіть перерви на 10 хв. після кожних  90 хв. роботи. Як з користю провести цю перерву? Поставте собі  1 бал за те, що посиділи в інтернеті, 5 – якщо поговорили з колегами чи по телефону, 10 – випили чаю, 50 – пішли на прогулянку, 100 балів –  зробили зарядку.

Порада від Ваче Давтяна для читання: Келлі Макгонігал «Сила волі: як розвинути і зміцнити».