Управлінці нового формату: як LvBS навчає медичних менеджерів

11 Бер 2020

Що потрібно, аби досягнути системних змін у будь-якій галузі? Учасники навчальної програми LvBS «Менеджмент медичного підприємства» переконані, що тільки формування якісно нової професійної спільноти, де кожен стане рушієм цих змін, допоможе досягнути цілей медичної реформи і зробить трансформацію галузі ефективною. Завершився другий модуль навчальної програми для керівників медичних закладів зі всієї України, після якої управлінці стануть справжніми амбасадорами реформи. Про деталі та відгуки учасників читайте далі.

Ця частина навчальної програми «Менеджмент медичного підприємства» сфокусована на темах: 

  • фінансовий менеджмент та ефективне планування, орієнтоване на результат
  • робота з персоналом і HR менеджмент в медичному закладі та їх ефективне застосуванні в управлінні медичним закладом.

Ось що про програму кажуть її учасники:

Володимир Красьоха головний лікар КП «КНП Вознесенська багатопрофільна лікарня» місто Вознесенськ Миколаївської області : «Це перша програма з бізнес-підґрунтям для управлінців медичної сфери. Для мене особисто є важливим профільтровувати отримані знання з тим досвідом, який я, як управлінець, вже маю та зробити «роботу над помилками». Плюс, програма виявилась дуже дочасною, адже проходить в переддень наступної фази реформи і ми усі маємо змогу обговорити спільні для сектору «точки болю». Переконаний, що основним рушієм реформ є люди. Також сподобався рівень викладачів, зокрема Матвій Хренов, що викладає принципи трансформації системи охорони здоров’я в Україні та Маріус Унгуреану (викладач принципів систем охорони здоров’я та HR-управління), які не тільки якісно подають матеріал, але й наштовхують на заглиблення в певні теми».

 

Ярослав Чуловський, головний лікар Комунальної 4-ї міської клінічної лікарні міста Львова: «Моєю мотивацією участі у програмі, як симпатику реформ, що давно назріли, було спілкування у середовищі прогресивних однодумців та лекторів, щоб отримати максимум інформації для її подальшої реалізації на практиці. Треба розуміти, що головна зміна для медичних закладів, на мою думку, це зміна недієвої економічної моделі. Одним із викликів усіх новаторів є те, що часто ідеологи реформи не комунікують з практиками, а в цій навчальній програмі я отримав концентровану інформацію щодо питань, які є нагальними і найболючішими для керівників медичних закладів вже сьогодні».

Навчальна програма «Менеджмент медичного підприємства» розроблено LvBS, State University of New York [SUNY] у партнерстві з проектом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».