Як випускники LvBS розвивають компанії через потенціал Alumni

10 Сер 2017

Випускники Львівської бізнес-школи УКУ легко знаходять експертів в Асоціації Alumni LvBS, адже всі вони мають величезний досвід і готові ним ділитись. Прикладом такої співпраці стала зустріч працівників фінансових департаментів «Холдингу емоцій !FEST» (м. Львів) та Агрохолдингу «Мрія» (м. Тернопіль), організованої топ-менеджерами цих компаній та випускницями програми Key Executive MBA LvBS Іриною Дмитерко та Іриною Мартин. Зустріч відбулась в !FEST Republic.

 al

Відкрила зустріч керівник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Ольга Сивак розповіддю про інвестиційний клімат в Україні та його вплив на економіку Львова. За її словами, іноземні інвестори мало знають про Україну і наші міста. Нам більше потрібно з ними зустрічатись та пояснювати можливості для інвестування, показувати нашу відкритість. Усе це – тривалий шлях, і потрібно налаштуватись на довгу дорогу.

«Одна з найбільших проблем залучення інвестицій – у Львові немає напрацьованих проектів. Іноземці, які готові вкладати кошти, не можуть знайти проекти, і впевнених людей у свій бізнес. Якщо ти не впевнений у своєму бізнесі, як тобі повірить інвестор? Крім того, інвесторів зупиняє несплата податків та виплата неофіційних зарплат. Політична ситуація, звичайно також впливає. Наприклад, представник японської компанії «Фуджікура» декілька разів під час переговорів згадував, що у нас війна. Ми розгортали кожного разу карту і показували, що війна відбувається за тисячу кілометрів від нас. Через ці фактори залучення іноземного інвестора триває декілька років, але в результаті ми маємо більше робочих місць», – каже Ольга Сивак.

al

З її слів, серед напрямків, які місто планує розвивати, є такі:

  • ІТ-бізнес. Це галузь, яка зростає у Львові щороку на 20% і яку активно підтримує міська рада.
  • Діловий туризм. Тут міська рада пропонує звернути увагу на  конференц-туризм та побудову Congress&Expo Center, який би привабив до Львова інших туристів – тих, які витрачають значно більше коштів і залишають їх в місті.
  • Креативне місто. Багато хто вірить у розвиток креативу в бізнесі у Львові.
  • Кіно, мультфільми. В планах – запросити консультантів для досліджень і напрацювань у цій галузі.

Команди холдингів представили свої компанії у вигляді презентацій про види діяльності та системи обліку в них. Обмінялись досвідом щодо налагодження ІТ-систем в обліку та систем контролю.

Читайте також: Навчання переросло у lifelong learning у спільноті LvBS: випускниця Key Executive MBA Ірина Дмитерко

al

 «Ми ще на стадії побудови нашої ефективної системи обліку. Пробуємо, деколи помиляємось, і, як результат, вибудовуємо найефективнішу для наших потреб систему. Тому нам цікаво послухати досвід інших компаній», – розповіла Ірина Дмитерко, заступник фінансового директора Агрохолдингу «Мрія», випускниця програми Key Executive MBA LvBS.

За словами Ірини, «Мрія» пройшла довгий шлях від злету до падіння і далі – до відновлення. Від хаосу бухгалтерія прийшла до налагодження обліку, оптимізації процесів, виходу з ситуацій, коли немає розуміння де що знаходиться і де що чиє. «На сьогодні, у нас побудована система обліку, яка інтегрується щоденно в єдині дані для аналізу будь-яким відділом. Інтеграція з GPS та GIS-системами дозволяє не лише чітко бачити всі оперативні дані, але й з впевненістю управляти ними. Обмін досвідом з іншими компаніями для нас цікавий з точки зору оптимізації та пришвидшення процесів. Ми шукаємо нові підходи та цікаві рішення там, де ми ще не все знаємо. Із задоволенням ділимось нашими напрацюваннями, підказуємо, як можна подолати шлях ефективніше. Не робити помилок там, де їх робили ми, впроваджуючи систему обліку», – зауважила Ірина Дмитерко.

al

Наступним етапом зустрічі була бізнес-гра «Кеш-Фло», під час якої фінансисти і бухгалтери обох компаній спробували себе у вправності управляти власним капіталом, створювати власний бізнес та накопичувати пасивний дохід. Гра дозволила відволіктись від роботи та ризикнути там, де реальне життя часто не дозволяє цього зробити. А на завершення !FEST подарував учасникам екскурсію їхньою Republic та розповів про свої існуючі та майбутні проекти.

«Впевнена, що кожен отримав сьогодні щось для себе. Така зустріч створила багато запитань, і ми готові продовжувати їх обговорювати. Насправді, ми у своєму колі деколи не бачимо простих речей, які хтось вже придумав. Тому обмін досвідом завжди потрібен!», – каже Ірина Дмитерко.

al

«Це був дуже позитивний досвід, особливо завдяки практичності цієї зустрічі. Добре мати групу фахівців твого рівня в Асоціації випускників LvBS, до яких завжди можна звернутись, поставити запитання, попросити розповісти про свої кейси в роботі, отримати цінні поради», – зазначила Ірина Мартин, фінансовий директор «Холдингу емоцій !FEST», випускниця програми Key Executive MBA.

Читайте також: Від керівної посади в банку до швейного виробництва: історія випускника KEMBA Юрія Самця

Нагадаємо, Key Executive MBA – це програма, завдяки якій ви сформуєте бачення, яким ваш бізнес може бути завтра. Отримаєте знання, які підсилять ваш досвід для трансформації компанії перед викликами майбутнього. Потрапите у спільноту довіри, що сприяє росту сили лідера. Дізнатися більше про навчання!

 

фд