Знайдіть час для тиші, – Блаженніший Любомир до підприємців (відео)

5 Чер 2015

Зустріч з Блаженнішим Любомиром Гузаром у рамках дискусійного клубу «Бізнес Credo» Львівської бізнес-школи УКУ зібрала понад 200 підприємців. Говорили про спадщину митрополита Андрея Шептицького, його уроки для сучасних українців і «як будувати рідну хату». Модерував зустріч Андрій Гундер, президент Американської торговельної палати в Україні. Подаємо кілька тез із зустрічі.

– Багато людей переконані, що підприємець не може бути чесним. Я вважаю, що може. Бо з власного досвіду знаю таку людину, і я гордий, що мав нагоду пізнати таку людину. Кожен з вас, як підприємець, може бути людиною, яка заслуговує на повну довіру як особа чесна. Але лише ви вирішуєте, чи хочете блистіти діамантами чи хочете блистіти чеснотами.

– Ми, українці маємо талант бути підприємцями, економічними діячами – ми можемо бути дуже творчими і свідомими бізнесменами, нам треба тільки цього хотіти. Українцям треба виховувати у собі якість бути підприємливими, часто ми не маємо відваги починати бізнес

– Багатими треба бути вміти. Ми маємо олігархів в Україні, але вони не є олігархами, я б радше назвав їх скоробагатьками, які нагромадили швидко великі фінанси і не знають, що з ними робити.

– Митрополит Андрей Шептицький умів бути багатим. Він інвестував у людей, у культуру: засновував музеї, фундації… А скільки митців, науковців митрополит відправив на навчання за кордон. Гроші він використовував для добра народу, розвитку культури, і це добрий приклад для сучасних підприємців

– Бути бізнесменом означає бути людиною свідомою свого покликання

– Покликання жінки – це материнство. Але якщо жінка може поєднувати і успішне підприємство, і добре материнство, чому ні?

– Ми, українці – талановитий народ, може, трішки лінивий. Ми маємо ще досі труднощі з народним проводом. Нам бракує проводу, який би організував і провадив народ до висот.

– Майте хороших друзів, які можуть вас підтримувати і підштовхувати.

– Молитва не є чимось абстрактним. Довіра до Бога є ключовою.

– Гроші не роблять нас щасливими, вони просто заспокоюють наші нерви, –Блаженніший Любомир цитує Аристотеля.

– Якщо немає культури, людина перестає бути людиною.   

– Що означає любити ближнього? Розуміти себе. Я не можу любити ближнього, якщо не вмію приглянутись до себе, і якщо не розумію в чому полягає гідність людини.

– Хоча б раз на рік знайдіть тиждень, щоб забути про бізнес і побути в тиші побути наодинці з собою. 

Довідка

Участь у зустрічах дискусійного клубу «Бізнес Credo» – це можливість для власників та топ-менеджерів поспілкуватись у форматі «business talk» із провідними мислителями та лідерами суспільної думки в українському та міжнародному середовищі.

Гостями попередніх зустрічей були: президент Українського католицького університету владика Борис Ґудзяк , відомий польський режисер Кшиштоф Зануссі, український правозахисник, публіцист Мирослав Маринович, Блаженніший Любомир Гузар, відомий науковець та історик Ярослав Грицак, видавець і поет Іван Малкович, публіцист та літературознавець Євген Сверстюк (1928-2014 р.р.), громадський діяч та український підприємець Валерій Пекар.