Три дні на рестарт: для чого лідерам програма reflexio

24 Тра 2017

Зануритися в себе, щоб почати творити з новими силами, знайти внутрішню свободу та натхнення, аби стати ще кращим лідером. Двічі на рік Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) збирає тих, хто готовий до змін у своєму житті та бізнесі на унікальну Надихаючу програму для лідерів reflexio. Ця програма – час на зупинку, переосмислення і рух вперед з новою енергією!

rf

Учасники останнього, зимового reflexio в LvBS називають програму нагодою для пошуку нових відповідей та своєрідним перезапуском. Під час програми вони мали сніданки-розмови з проректорами Українського католицького університету Олегом Турієм та Наталією Климовською, ректором Львівської духовної семінарії, доктором морального богослов’я, керівником Школи біоетики УКУ отцем Ігорем Бойком, екскурсію багатофункційним корпусом УКУ, церквою св. Софії Премудрості Божої та майбутньою бібліотекою Андрея Шептицького.

rf

«Коли ти нічого не отримуєш від когось, то можеш почати створювати сам. Або ж ти можеш нічого не змінювати. Ми обрали перший варіант, тож тепер для УКУ найважливіше, що ми маємо, є наша репутація», – розповів Олег Турій.

 rf

Наталія Климовська, у свою чергу, говорила з учасниками про відносини: «Дуже важливо вміти дякувати! А ще – вірити людям. Треба вміти довіряти людям великі речі. Я дуже багато практикую цей підхід у своїй команді. Коли людині довіряють, вона розкривається, змінюється. І часом робить речі, які будуть приємною несподіванкою для неї та оточуючих!»

 rf

З віце-ректором УКУ Мирославом Мариновичем учасники говорили про важливість жертви, а також про дружбу та відносини, які проходять через непрості випробування; з першим проректором УКУ Тарасом Добком – про феномен щастя та про те чи, можна обрати його як свій шлях.

 rf

«Як казав Аристотель – усі прагнуть щастя, більше того, вони не можуть не прагнути його. Справжнє щастя означає, що людина виходить за свої межі і визнає, що у світі є щось більше, щось гідне, варте життя чи навіть того, аби віддати за це своє життя», – зауважив Тарас Добко.

 rf

Наступним пунктом reflexio став майстер-клас з іконопису у школі «Радруж», де учасники писали справжні ікони! Мар’яна Бальтарович, викладачка школи, розповідає: «Пишемо на дереві натуральними матеріалами: фарбами на основі курячого яйця, а як барвники використане перетерте каміння, зокрема, напівкоштовне. Це – традиція написання ікон XV-XVI cтоліть, яку ми бережемо і розвиваємо. Нам дуже імпонує робота натуральними матеріалами. А дерево, на якому ми малюємо, завжди живе».

 rf

Після майстер-класу учасники ще ближче доторкнулися до сакрального мистецтва в унікальній для України галереї «IconArt», засновником якої є випускник програми Key Executive MBA Львівської бізнес-школи УКУ Костянтин Шумський. Ідея створення такої галереї виникла у нього саме під час навчання в LvBS: «Задумався, чи можу я якось долучитися до мистецтва. Так з’явився «IconArt», проект, не пов’язаний з моєю основною діяльністю. За 6 років у нас було понад 80 виставок, галерею відвідало 90 тис людей… Українська ікона недооцінена, про неї замало знають. Та дуже цікавим є те, що сакральне мистецтво – це не лише ікона. Часто автори вкладають якесь своє значення у поняття сакрального, і це дуже цінно».

 rf

Один із днів програми учасники провели у Гніздичеві, де мали час духовної віднови з отцем Василем Оприском, а також – екскурсію чудовим монастирем святого Герарда (XVIII століття). Тут зберігалася коронована Папою Пієм X чудотворна ікона Кохавинської Богоматері.

 rf

Ще одним унікальним пунктом програми reflexio став майстер-клас «Відкрий себе: відчуй мову тіла та надай нового звучання голосу» від акторів театру імені Леся Курбаса Наталії Рибки-Пархоменко та Миколи Берези. «Все в нашому житті відбувається тільки через творчість або через любов. І між ними є знак дорівнює. Цей майстер-клас – це дуже конкретний і сильний досвід, аби пізнати, хто ви є, і побачити інших. Це неоціненний досвід. Всі люди всередині дуже живі, дуже гнучкі, дуже рухливі. Але часто через ритми життя ми про це забуваємо», – каже Наталка Рибка-Пархоменко.

 rf

Останнім та цього разу новим для reflexio пунктом стало знайомство з практикою уважності «Майндфулнес» з Роксоланою Кравчук, авторкою курсу Open Mindfulness, керівником Візійного центру LvBS.

 rf

«Моя основна ціль – відчувати себе вільною і дозволити іншим відчувати себе такими. Це велика цінність – бути собою. Сьогодні багато компаній використовують «майндфулнес» як лідерську практику. Коли ми цілісні, коли слідуємо нашому внутрішньому керівництву та реалізовуємо свої таланти, то стаємо не просто ефективними – ми усвідомлюємо власну унікальність та можемо здійснити кожну мрію, яка служитиме на благо інших. А практика уважності «майндфулнес» допомагає зробити перші кроки у цьому напрямку», – розповіла Роксолана Кравчук.

Завершилась програма дружньою вечерею, на якій учасники поділилися своїми переживаннями та враженнями:

 rf

Тетяна Борис: «У вирі життєвих подій дуже важко знайти час для себе, зробити правильні кроки. Адже іноді ці кроки бувають дуже спонтанні, дуже необдумані. Програма reflexio – це хвилюючі відкриття, які дають можливість переосмислити своє життя і далі рухатися більш впевнено, більш усвідомлено. Бути сильнішою, радіснішою!»

 rf

Андрій Татчин: «Я потрапив на reflexio, бо відчував необхідність вийти з робочого циклу. Прийшло запрошення на електронну скриньку і я зрозумів – це якраз для мене! Я дуже задоволений, це були три дні мандрівки, коли я встиг відновитися та ще й взяти багато цікавого для себе!»

rf

Марина Хмара: «Духовні практики та іконопис допомагають людині розібратися з внутрішніми переживаннями. Такі програми потрібні людям, які хочуть у своєму житті досягнути зростання, прийти до професійного росту – через особистий… Найбільше мене захопило написання ікони – херувима. Це – моє особисте відкриття, моє нове захоплення. Я люблю малювати, але дуже соромилася цього. Часом нам здається, що ми нездатні щось зробити, а тепер я планую влітку приїхати навчатися в іконописну школу! Приходьте на reflexio і ви!»

rf

Галина Щербата: «Це було прекрасно. В кожному з нас живе дитина, і акторський майстер-клас, нагадування про це, – це дар собі. В житті дуже багато масок, а тут нам вдалося їх почати знімати і просто дозволити собі бути тими, ким ми є. Для мене участь у reflexio стала віднаходженням спокою. У динаміці життя він часто втрачається. Та спокій хочеться нести далі. Я не кажу про відсутність емоцій, але про перебування в стані вдячності, любові і віри. Воно безцінне».

rf

Візійний центр LvBS запрошує на літню програму reflexio, що відбудеться 8-10 червня. Локації: Львів, Гошів. Дізнатися деталі