LvBS Alumni Tour: Як наші випускники вивчали бізнес-аспекти Литви

18 Вер 2019

Спільні подорожі є невід’ємною частиною життя Спільноти випускників Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). І мета їх – далеко не туристична, в першу чергу – це занурення у бізнес-контекст тієї країни, яку відвідуєш, візити в компанії, зустрічі з важливими людьми і нетворкінг у колі спільноти. Цього разу це була подорож до Литви.

Lytva

За словами СЕО LvBS Ярина Бойчук: «Ціль будь-якого міжнародного LvBS Alumni Tour: вивчення досвіду цієї країни, прийняття стратегічних рішень для розвитку у відмінних від звиклих бізнес-контекстів».  
У перший же день візиту учасники бізнес-подорожі зустрілися із CEO IoT компанії Teltonika, яка вже близько 20 років на глобальних ринках IoT. Випускники LvBS вивчали досвід трансформації ІТ Hardwear-компанії за методологією Іцхака Адізеса безпосередньо з СЕО компанії та експертом інституту Адізеса.

Lyt2

Не менш цінно, коли самі ж випускники діляться своїм досвідом побудови бізнесу, особливо, коли це компанії за межами України. Для Спільноти LvBS це стає наступною територією навчання і росту. Так випускник програми Key Executive MBA Мирослав Поліо, акціонер ПСП Злагода, ТОВ Агро Захід запросив учасників туру до своєї компанії FishNet UAB у Вільнюсі, яка захоплює масштабами промислового вирощування форелі вже за перший рік. Мирослав продемонстрував, що закони успішного підприємництва працюють всюди однаково: у кількох басейнах підростає 4-8 тонн форелі у кожному, і їх обслуговує всього 3 людини. Під час візиту учасникам  вдалося зарядитися духом відважного підприємництва на роки вперед.

«Я добре зрозумів, що можна вийти на ринок ЄС  та спробувати побудувати компанію-єдинорога», –  зазначає учасник туру Тарас Джула, партнер соціальної пекарні «Горіховий дім», випускник програми Key Executive MBA.
Багато корисної інформації LvBS Alumni винесли також із зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Литовській Республіці Володимиром Яценківським. Завершилась подорож молитвою у греко-католицькій церкві Пресвятої Трійці у Вільнюсі, якою опікується о.Вінкентій, що також є випускником програми Key Executive MBA. Важливо, що й наші випускники, зокрема Мирослав Поліо, докладаються до збереження цієї пам’ятки, що є ще спадком від князя Костянтина Василя Острозького.

lyt3

Sr HRBP у компанії Cypress Semiconductor, випускниця програми MA in Human Resources and Organization Development Ірина Петрусь наголошує: «Я відверто дуже цінно відпочила і поринула в особливе товариство, коли ти не лише серед випускників спільноти LvBS, а й в оточені їх друзі та родини. Цього разу ми разом досліджували особливості культури Литви, і мали унікальну можливість побувати на підприємстві випускника MBA LvBS у Вільнюсі. Цінністю цієї подорожі для мене особисто є неформальне спілкування між випускниками, побудова довіри, знайомство з родинами та налагодження ще кращих стосунків. Важливо те, що в такі подорожі можна брати свої сім’ї та друзів, і наше коли спільноти дуже гарно міцніє».

Нагадуємо, що цьогорічний бізнес-тур є традиційним для LvBS Alumni і є чудовою нагодою, щоб пізнати досвід і можливості бізнесу в інших країнах.

lyt4