Програма «Менеджмент для лідерів» стартувала з курсу про стратегії

30 Кві 2015

У Львівській бізнес-школі розпочалася нова навчальна 4-х модульна програма «Менеджмент для лідерів». Курс стартував із модуля «Стратегія та лідерство», на якому викладав голова Дорадчої ради LvBS, керівник Школи управління УКУ Павло Шеремета.

Розпочали навчання із визначення функцій керівника та різниці характеристиками менеджера та лідера, адже основним завданням учасників в рамках чотиримісячної програми є поєднання у собі функцій ефективного менеджера та надихаючого лідера.

Другий навчальний день учасники розпочали зі сніданку з Тарасом Кицмеєм, співзасновником і членом ради директорів компанії SoftServe. Гість поділився власним управлінським досвідом та успіхом побудови найбільшої української ІТ компанії та найкращого ІТ-роботодавця України. На думку Тараса Кицмея, основним завданням менеджера є не наказувати, а мотивувати та розвивати свої працівників. Адже місія компанії – допомогти людині бути успішною: збудувати хорошу кар’єру, мати стабільний фінансовий дохід. Після надихаючого сніданку учасники разом із Павлом Шереметою продовжили вивчення стратегій, зокрема розглянули інструменти стратегічної діагностики та матрицю стратегічних дій.

Останній навчальний день стартував із натхненого сніданку з новопризначеним президентом Американської торгівельної палати в Україні Андрієм Гундером. Він поділився своїм професійним досвідом та планами на майбутнє, зокрема один зі своїх завдань – бути голосом бізнесу в Україні. Учасники мали цікаву дискусію про бізнес в Україні і про важливість зовнішньої комунікації та інформації про Україну за кордоном, адже саме Андрій Гундер був основним голосом України у Великобританії та західних засобах масової інформації під час Революції гідності.

За насичені два з половиною дні учасники також дізнались про лідерство та стратегії блакитного океану. Наступного модуля управлінці вивчатимуть бізнес-аналітику та фінанси з Ярославом Притулою та Михайлом Салом.