Про юридичні аспекти управління – заключний модуль для власників малого бізнесу

17 Лют 2016


Як вести бізнес згідно з корпоративним правом в сучасних реаліях, як працювати з банками, коли фінансовий стан не віщує нічого доброго, як внести в українське підприємництво соціальний елемент? Про це дізналися учасники програми «Ефективне управління малим бізнесом» на фінальному четвертому модулі, який охопив три різні курси.

 

Про роботу з банками учасникам програми “Ефективне управління малим бізнесом” розповів викладач LvBS фінансів, член наглядової ради банку “Львів”  Тарас Хома. Він розповів підприємцям як працювати з банками в різних, зокрема кризових умовах:

«Якщо ви розумієте, що не в змозі виплатити банку кредит, не ховайтесь від банку. Йдіть відкрито до його працівників та визнайте ситуацію, якою вона є. У такому випадку ви частково розділите відповідальність за несплачений борг між собою та банком», –наголосив Тарас Хома.

 



«Правові аспекти ведення бізнесу» учасники вивчили з Андрієм Гринчуком, викладачем права LvBS, адвокатом і керуючим партнером юридичної фірми «Гринчук та партнери». Розглядали основи корпоративного права, юридичні аспекти старту та закриття бізнесу, вчилися врегульовувати корпоративні конфлікти та відносини між бізнес-партнерами. Важливою частиною курсу стало податкове право: «Не кожне порушення податкових порядків є достатнім приводом для того, щоб податкова поліція відкрила кримінальне провадження за вами», – сказав Андрій Гринчук.  


Про те, чому важливий соціальний вектор підприємницької діяльності, розповів власникам малого бізнесу учасник програми LvBS KEMBA, керівник соціальної пекарні “Горіховий дім” Юрій Лопатинський. «Соціальне підприємництво в Україні насправді має чималу історію. До прикладу,Мішель Терещенко та його знатний рід є зразком приватної діяльності у соціальному секторі. І таких історій надзвичайно багато, просто ми про них не знаємо. Сподіваюсь, ми  підтримуватимемо та розвиватимемо соціально орієнтований бізнес в Україні, і про це дізнається увесь світ», – каже Юрій.

 

Це був п’ятий і завершальний модуль програми «Ефективне управління малим бізнесом». Після нього учасникам вручили сертифікати. Викладачі Львівської бізнес-школи та менеджери програми бажають управлінцям успіхів і великих мрій!