Про комунікації, грошові потоки та вихід на міжнародний ринок – модуль для управлінців

22 Лют 2016

Хто повинен зробити колектив – командою? Яка справжня ціна продукту, який ви виробляєте? Як пов’язані море та бізнес-потенціал ізраїльтян, та як вести міжнародний бізнес у правовому аспекті? Про комунікації, фінанси, міжнародне бізнес-право та підприємницьке середовище Ізраїлю говорили учасники навчальної програми Key Executive MBA на п’ятому модулі.

Учасники Key Executive MBA

Про те, як спілкуватися з колективом продуктивно, управлінці довідалися від викладача LvBS, координатора міжнародного напрямку Українського кризового медіацентру Анни Гончарик на курсі «Внутрішні комунікації для керівників». Базуючись на власному досвіді, Анна рекомендує взяти відповідальність за комунікації з колективом топ-менеджменту: «Відповідальність за комунікації несе перша особа компанії. Важливі, іноді навіть неприємні речі, повинен комунікувати працівникам усіх рівнів сам керівник. Адже творення команди – це важливо та серйозно. Поки усе добре, працівникам байдужа ієрархія. Як тільки щось стає негаразд – керівники повинні дати працівникам зрозуміти, що всі в рівних умовах і виходити з кризової ситуації повинна уся команда: або разом вийдуть з кризи, або разом підуть на дно», – радить Анна.

Про справжню вартість продукту та порядок у грошових потоках розповів управлінцям викладач ‪LvBS, управляючий партнер фірми «FINART Smart Solutions» Михайло Колісник на курсі «Управлінський облік».

«Предмет коштує стільки, скільки праці в нього вкладено», – казали колись Маркс і Енгельс. А я скажу вам, що сам по собі жоден предмет не має ціни. Коштує тільки дія, зроблена з ним: розробка ідеї, виготовлення, поширення, продаж», – каже Михайло Колісник.

Окрім навчальних курсів, учасники KEMBA мали нагоду ознайомитися з умовами ведення бізнесу, традиціями та культурою Ізраїлю. В рамках підготовки до навчального бізнес-туру вони прослухали лекцію «Ізраїль: складові успішного бізнес-середовища» від  Іллі Кенігштейна, співзасновника та СЕО Creative Quarter.

Лекція Іллі Кенігштейна про бізнес-середовище Ізраїлю

Декілька цитат із лекції:

  • Море та енергія, яку воно дає, – це важливі фактори натхнення для створення стартапу і вони – незрівнянні ні з чим.
  • Один із феноменів успішності Ізраїлю полягає  в тому, що свого часу туди поїхало дуже багато людей. Більшість з них зробили там свій бізнес і поїхали далі. Але успішні підприємства залишилися.
  • 25% мешканців Ізраїлю – представники креативного класу. І, оскільки там 300 сонячних днів у році, вони постійно на вулиці, постійно комунікують, творять. 
  • В Ізраїлі найвища «густота» технологічних компаній у світі. Однак «інформаційні технології» у цій країні вже давно вийшли за межі того, що під цим терміном розуміємо ми».

В рамках модулю учасники Кey Executive МВА презентували ідеї своїх дипломних бізнес-проектів. Серед них були як проекти для розвитку власних компаній, так і абсолютно нові – локального і національного масштабу. Практичні коментарі та поради як рухатися далі давала експертна комісія у складі Михайла Сала, фінансового директора Львівської бізнес-школи, Наталки Шпот, бізнес-коуча, викладачки LvBS та випускниці KЕМВА Тетяни Мартинюк.

Останнього дня модулю управлінці довідалися, як укладати контракти з міжнародними партнерами та управляти фінансовими потоками на міжнародній арені. Курс «Міжнародно-правові аспекти ведення бізнесу» читав член наглядової ради LvBS, віце-президент адвокатської компанії «Павленко і партнери» Андрій Костюк.

Андрій Костюк на лекції KEMBA

До речі! Уже 16 квітня у LvBS стартує нова група на програмі Key Executive MBA. Приєднуйтесь до програми особистісного та професійного розвитку для власників та керівників бізнесів! Навчання у найкращих викладачів s бізнес-коучів України та світу – це довгострокова інвестиція у персональний розвиток, а також крок до великого прориву. Тривалість навчання – 1,5 року по 4 дні на місяць, міжнародний навчальний тур, а в кінці – захист дипломного проекту. Пориньте у процес творення проривних ідей на перетині бізнесу, філософського та мистецького просторів.