Бізнес-школа УКУ на глобальній конференції EFMD Annual 2022

15 Чер 2022

Радо ділимось нашими новинами! Бізнес-школа УКУ взяла участь у глобальній конференції EFMD Annual 2022 з нагоди 50-річчя асоціації. Тема події цього року – «What brought us here might not get us there». У конференції взяло участь понад 420 учасників з усього світу. Важливим аспектом було не лише представлення Бізнес-школи УКУ на міжнародній арені, але і підняття теми війни в Україні серед освітян та підприємців.

 

Ярина Бойчук, СЕО Бізнес-школи УКУ, брала участь у панельній дискусії конференції на тему «Example of business school helping in refugees crisis». Під час свого звернення вона розповіла про щоденні втрачені життя українців у війні з агресором, наслідки війни для бізнесу, освіти та економіки України в цілому. Також Ярина розповіла про діяльність Бізнес-школи УКУ протягом останніх 3 місяців війни. 

«Участь у міжнародних заходах такого формату є важливими для того, щоб вкотре донести Заходу усю трагічність цієї війни та ще один спосіб боротьби з російською пропагандою. Ми дякуємо EFMD за цю чудову нагоду долучитись до обговорення й тим, хто прийшов підтримати та послухати нашу дискусію, зокрема представникам Harvard University, IOM UN Migration та Coursera», – Ярина Бойчук, СЕО Бізнес-школи УКУ.

Наталія Обозненко, Академічний директор Бізнес-школи УКУ, поділилась важливими думками після конференції:

  • Ми маємо активно працювати та регулярно поширювати матеріалами іноземними мовами не лише для того, щоб популяризувати тему України, але й щоб Захід бачив, що в нас відбувається. 
  • Ми отримуємо багато розуміння та підтримки таких країн, як Польща та Чехія. Та коли просуватись глибше на Захід, люди часто не розуміють своєї ролі цьому і легко попадають під вплив російської пропаганди, яка несе їм ті меседжі, які вони хочуть почути. 
  • Завдання бізнесу сьогодні – це захищати демократію за будь-яку ціну. А війна в Україні – це також боротьба за демократію. 
  • Геополітичні проблеми впливають на академічні партнерства між освітніми організаціями в цілому, і на обміни студентів зокрема. Тому важливо, щоб в школах та в університетах були предмети або обговорення на геополітичні теми і дискутувати про це потрібно, опираючись на історичні факти. 

Під час цієї конференції нам вдалось обговорити потенційні партнерства, а саме членство в Асоціації та в перспективі отримання міжнародної акредитації для Бізнес-школи, можливості навчання наших студентів  у міжнародних ВНЗ, обміну викладачів та багато іншого.