Brave summit в Івано-Франківську

2 Сер 2022

Підтримка та розвиток бізнесу під час війни потребує неабиякої сміливості. Щоб її підсилити було створено BRAVE summit, що відбувся у стінах Промприлад.Реновація 29 липня 2022 року.

Бізнес-школа УКУ стала партнером цього заходу і разом з викладачами, запрошеними спікерами, учасниками та Alumni взяла участь у зустрічах та обговореннях. Понад 200 учасників, 40 спікерів, 15 виступів, дискусій, воркшопів та незліченна кількість нових знайомств та емоцій. 

Мета заходу було надати українським підприємцям необхідні інструменти та спільноту для розвитку бізнесу і його розширення на нові ринки. Окрім того, 50% зібраних коштів, а саме 46 тисяч гривень були спрямовані у фонд Save Ukraine Now. Більше про спікерів та дискусії читайте у нашій статті.

Одночасно на BRAVE summit було проведено три потоки зустрічей на такі тематики: Export, Innovations та Future. Це дало чудову нагоду учасникам обрати саме ту тему, яка їх цікавить та швидше знайти коло однодумців. На кожному потоці відбулось 5 зустрічей різного формату.

Про теми та спікерів ми розповімо вам трохи більше. 

Радо ділимось, що у панелях брала участь і Бізнес-школа УКУ. Зокрема, СЕО Бізнес-школи УКУ, Ярина Бойчук, модерувала одну із панелей блоку Future: «Лідерство в економічному відновленні України: Хто задасть напрямок?» У панельній дискусії взяли участь: Павло Шеремета, – економіст, Наталія Шаповал, – керівниця KSE Institute, Тарас Лукачук, – експрезидент JDE в регіоні EEMEA. Ми обговорили важливі питання матеріальних втрат України за час війни та напрями, які варто обрати на шляху до економічного відновлення. Український бізнес, який є невіддільною складовою економіки бере безпосередню участь у цьому процесі, тож критично важливо зараз рухатись в правильному напрямку. 

У блоці Innovations було проведено Workshop «Дизайн-мислення для інновацій» від Олександра Акименка, – викладача Бізнес-школи УКУ, засновника консалтингової компанії Yes&design, співініціатора Українсько-Стенфордської програми (UELP). Під час зустрічі, учасники мали змогу не лише дізнатись більше про методологію дизайн мислення в теорії, але і спробувати використати ці знання на практиці. Кожен отримав оригінальне завдання та багато підручних матеріалів. Це дало змогу вкотре переконатись, що нестандартний підхід до проблеми та пошук її вирішення дає поштовх до реалізації інновативних рішень. За 5 хвилин учасники презентували такі проєкти, як світлофор  для людей з обмеженими можливостями, літаючий гамак, засоби для розвідки та багато іншого. 

У блоці Export відбувалась панель «FMCG та IT. Перспективи для малого та середнього бізнесу», у якій як спікер взяв участь Ростислав Вовк, засновник «Кормотех», запрошений спікер на подіях Бізнес-школи УКУ. У розмові також взяли участь Сергій Фіцак, – засновник та СЕО Softjourn та Володимир Окрепкий, – співзасновник Intelcom. Модерувала зустріч Юлія Банкова, – головна редакторка Liga.net. Обговорили, що потрібно врахувати перед виходом на іноземний ринок, аби стати на ньому помітним та які можливості існують для малого і середнього українського бізнесу в напрямку експорту.

У Case study «Експорт для малого бізнесу» блоку Export взяла участь Руслана Римарська, – засновниця бренду Smakuli, членкиня Do Business With Ukrainians (партнерського проєкту Бізнес-школи УКУ). Руслана поділилась власним досвідом виходу на такі ринки, як Японія, США, ОАЕ та інші. Це вкотре доводить, що бажання та наполеглива праця можуть вивести вашу компанію на зовсім інший рівень. 

На учасників чекала велика кількість дискусій та обговорень на такі теми: «Експортне кредитування», «Можливості E-commerce для малого та середнього бізнесу», «Їжа майбутнього», «Асоціації та партнерства», «Майбутнє та перспективи аерокосмічної індустрії», «Інновації для оборонного сектору», «Майбутнє житла та будівництва», «Інновації фешн-індустрії» та ін. Серед спікерів конференції виступали представники таких компаній, як Liki24, Нова пошта, Укрпошта, Prom.ua, Ціль, Promin Aerospace, GUSHKA, IT Ukraine, Eskada-M, FFFACE.ME, Ukrainian Pet Alliance, UAdynamics, ЇDLO, Glovo, The Village Ukraine, METALAB, ReStart Ukraine, Delta, BAUMIT, CHERNIKOVA та інші. 

Brave Sumit в Івано-Франківську було реалізовано в рамках проєкту Save Business Now від Promprylad.Renovation у партнерстві з Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України». За підтримки Івано-Франківська міська рада, UCU Business School та проєкту ПРООН «Підтримка підприємства та засобів до існування». Інформаційними партнерами проєкту виступили: The Village Україна, LIGA.net та IТ Ukraine Association.

Вже наступна подія Brave Summit відбудеться у Львові. Слідкуйте за новинами Бізнес-школи УКУ та не проґавте можливість взяти участь у масштабній бізнес-конференції з профільними експертами для обміну досвідом.