«Будьте великим поколінням» – commencement speech Андрія Гундера (відео)

30 Чер 2015

Сommencement speech на випускних урочистостях LvBS ( програм Key Executive MBA, MS in Technology Management, MS in Innovations and Entrepreneurship)  від президента Американської торгівельної палати в Україні Андрія Гундера.

Подаємо найцікавіші тези промови.

– Я виростав у Лондоні у сім’ї емігрантів. Я ходив до школи у Лондоні, але не любив школу і ніяк не міг себе знайти. Одного вечора я лежав у ліжку і думав: що мені робити далі? Тоді я прийняв рішення їхати в Рим вчитися у семінарії. Батьки здивувались таким рішенням хлопця у 13 років, але я зумів їх переконати. Це було одне з найголовніших рішень у моєму житті і це був мій початок знайомства з Українським католицьким університетом. У вересні 1984 року я приїхав в Рим, через три дні після похорону Патріарха Йосифа Сліпого. Для нашої Церкви це був час непевності – а що далі? Подумати тільки, що людина, яка у 70 років була звільнена з концтаборів, зі знищеним здоров’ям, зуміла надихати, аби великого бажати. Ми жили духом настанов Патріарха, і цей дух, у якому нас виховували в УКУ в Римі, і слова Блаженнішого «Великого бажайте» – передаються усім майбутнім поколінням.

– Корупція – це рак, який вбиває країну, особливо у сфері вищої освіти. І зараз в Україні є два університети, які можуть стати зразком для інших як працювати без корупції, – це УКУ і НУ «Києво-Могилянська академія». Це історія і робота людей, які мають великі мрії і велике бачення. І це приклад того, що людина, яка вірить, завжди знайде спосіб як досягнути своєї цілі і мрії. Не зважаючи, де ви народилися, якщо ви маєте мрію і бачити як її досягнути – ви зможете все.

– «Ваш час обмежений, тому не витрачайте його живучи чужим життям, не дозволяйте шуму чужих думок перебити ваш внутрішній голос, майте відвагу слідувати за своїм серцем та інтуїцією», – Анрій Гундер цитує Стіва Джобса. Те, що підказує ваше серце, ваша інтуїція, – це дороговказ, за яким треба іти. Бо тоді ви будете робити свою працю з любов’ю, і тоді ви зможете надихати інших. Якщо людина робить те, що вона любить, вона неодмінно зможе заробити гроші.

– Бренд України сьогодні стає все більш впізнаваним. Хоч впізнаваність висока, проте наповнення бренду ще неправильне: війна, бідність, вплив Росії. Головне завдання для вас зараз – надавати цьому бренду наповнення. Ваш бізнес, компанії, де ви працюєте – вони можуть формувати бренд України для усього світу. Майбутній facebook може бути створений в Україні, бо тут є дуже великий людський капітал, – про це говорив Річард Бренсон під час одного з візитів до України.

– Марк Твен казав: «Через 20 років ви будете більше розчаровані тими речами, які ви не зробили, ніж тими, які втілили в життя. Відкиньте усі сумніви, розправте свої вітрила, ідіть від своєї безпечної гавані, досліджуйте, мрійте, пізнавайте». Зараз є можливості виходити на нові ринки. Потенціал, який тут є – надзвичайно великий. Ви можете зробити прорив на світовій арені, і коли ви доб’єтесь успіху глобального, ви зможете надихати інших, надихати нове покоління нової України, яке зараз очікує на конкретні зміни. Зараз є усі умови  для прориву на міжнародних ринках.

– Нельсон Мандела казав: «Іноді на долю цілого покоління випадає бути великим». Я бажаю вам бути цим великим поколінням. Великого бажайте, і хай вам щастить!

Більше про випускні урочистості LvBS