«Час лідерства і довіри»: у Львові відкрили Центр лідерства УКУ

21 Жов 2016

20 жовтня в Українському католицькому університеті відбулася презентація Центру лідерства УКУ. Місія центру – зробити прорив в дослідженнях теми, методології та навчанні лідерству. Виконавчий директор Центру лідерства УКУ, професор LvBS Андрій Рождественський прочитав лекцію на тему «Нове суспільство: погляд лідера» та розповів про плани розвитку Центру: «Якщо говорити про візійні речі, то хочемо бут визнаними серед українських практиків і дослідників як експерти світового рівня. І віримо, що у майбутньому зможемо допомагати нашими кейсами світові».

lead1

Перший спікер презентації Ігор Скочиляс, проректор з наукової роботи УКУ, назвав відкриття Центру дуже важливою подією для університету та його спільноти. «Це дає змогу пригадати нам траєкторію того, як він творився лідерством Владики Бориса. Відкриття Центру важливе для нашої спільноти, адже це творення майданчика, де можуть сходитися академічна сфера, бізнес і суспільний простір. Очікуємо, що Центр допоможе відкрити ті моделі лідерства, які потрібні нашій країні у різних сферах».

skochylyas

Керівник Інституту міста Олександр Кобзарєв зауважив, що зараз у світі час переосмислення лідерства. «Мені важко уявити світ без боротьби конкуренції, жертовності та служіння. Бо це ті речі, які несе за собою лідерство. Служити народу, жертвувати собою, аби подарувати людям світло – це і є лідерство, якого потребуємо ми, якого потребує Україна, якого потребує світ. Зараз ми на зламі еліт, ми маємо черговий виклик замінити олігархічні еліти громадськими лідерами, які служитимуть громаді», – зауважив Олександр Кобзарєв.

kobzarev

Після його виступу Андрій Рождественський розповів, що Центр лідерства УКУ проводитиме дослідження, використовуючи досвід та методологію однієї з провідних бізнес-шкіл світу Ivey (Канада), та розроблятиме свою власну. В межах діяльності центру команда розробить управлінські навчальні кейси, які увійдуть в освітню програму як Львівської бізнес-школи LvBS, Школи управління УКУ, Інституту лідерства УКУ, так і інших програм. Проект реалізовується за підтримки Ігоря Ігнатовича та його дружини Марти Ігнатович, президента та виконавчого директора інвестиційної компанії First Generation Capital Inc, що у Канаді.

lead2

«У мене є гарна новина: лідерами не народжуються, лідером можна стати! – зауважив учасник презентації, засновник та генеральний директор ВАТ «Троттола», співзасновник та член Наглядової ради LvBS Ярослав Рущишин. – Справжній лідер має бути генератором соціального капіталу і довіри між людьми. Класична управлінська ієрархія ХІХ століття, тобто вертикаль, уже розсипається. Ми переходимо до глобального бізнесу, і завтра наш випускник працюватиме онлайн з хлопчиною з Уругваю. А як цих людей об’єднати в одну компанію? Це зв’язок між людьми, довіра. ХХІ століття – це перехід від ієрархії до лідерства і довіри».

rushchyshyn

Ще один спікер презентації, Владислав Рашкован, партнер інвестиційного банку SD Capital, екс-заступник голови Національного банку України говорив про нестачу сильних лідерів сьогодні в Україні та зауважив: «ХХІ століття – це час невизначеності. І завдання справжнього лідера – знайти ті речі, які об’єднають людей в умовах невизначеності».

rashkovan

Отець Степан Сус, настоятель храму святих апостолів Петра і Павла та військовий капелан, вважає, що лідер – це той, хто здатний на діалог навіть у критичних умовах: «Лідери – це ті, хто може залишатися при своїх ідеях та переконаннях, але вміти спілкуватися і слухати один одного. Це ознака зрілого лідерства».

o-stepan

Контакти центру: контакти: тел.: 032 240 99 44, e-mail: info@ucu.edu.ua.

lead3