Чому бізнес-процеси важливі для вашої компанії?

13 Бер 2018

Як налагодити бізнес-процеси в компанії так, щоб результати роботи були максимально ефективними? Яким має бути менеджмент підприємства, аби прийняття важливих рішень відбувалося швидко, а кількість задоволених клієнтів зростала і множилась? Про це говорила з учасниками зустрічі у Львівській бізнес-школі УКУ (LvBS) 12 березня експертка з питань якості та організації бізнес-процесів Наталія Заверуха. Організатор зустрічі  Центр етики та технологій LvBS. Пропонуємо вам кілька найважливіших висновків про те, як будувати бізнес-процеси у вашій компанії.

1

1.    Основна властивість бізнес-процесів  усвідомленість. Це означає, що вибір систематизувати, описати і оптимізувати бізнес-процеси повинен бути свідомим, а не даниною моді. Адже в ході роботи над бізнес-процесами випливає правда про наш бізнес, і вона не завжди може бути приємною. Відповідно, власники, менеджери і всі зацікавлені, повинні бути відкритими до правди і до змін.

2

2. Що дає оптимізація бізнес-процесів? Це, передусім, прозорість. А прозорість безпосередньо впливає на ефективність кожного із команди. Власники розуміють стан і напрям руху бізнесу, керівники  зону відповідальності і простір для прийняття рішень, працівники  де і як вони залучені в загальний результат компанії.

3. Прозорість особливо важлива для наших клієнтів. Клієнтоорієнтованість  це один із перших процесів, з яких слід починати оптимізацію. І це не повинні бути загальні твердження чи повторення прописних істин, які ні до чого не зобов’язують. Клієнтоорієнтованість як бізнес-процес  це чітке розуміння працівниками послідовності дій та рішень, спрямованих на
задоволення клієнта. Це  зрозумілий для всіх баланс відповідальності та
повноважень.

3

4. Під час роботи над бізнес-процесами дуже важлива комунікація. Все
має починатися з розмови із командою: що нас не влаштовує, де наші «вузькі місця», що ми будемо змінювати і як це допоможе кожному із нас краще виконувати свої обов’язки? Працівники, які не посвячені в оптимізацію бізнес-процесів, можуть суттєво вповільнити, а то й зупинити позитивні зміни.

Довідка. Проект «Етика і Технології» є ініціативою Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) для дослідження впливу технологій на суспільство та людину, популяризації етичних аспектів технологічного розвитку. Ціллю проекту є започаткувати платформу для комунікації між технологічним бізнесом, суспільством, науковими та дослідницькими інституціями

http://ethictech.lvbs.com.ua/