Чи можливі інновації у європейській Україні? – дискусія з керівниками SoftServe

25 Лис 2013

Чи можливі інновації у європейській Україні? –  дискусія з керівниками SoftServe

Дискусією про те, чи Україна – європейська країна, у якій можливі інновації, розпочали відкриття оновленої «Лабораторії ідей» Львівської бізнес-школи УКУ.

З керівниками компанії SoftServe, Ярославом Любінцем і Тарасом Вервегою, 22 листопада учасники двох наборів Програми з інновацій та підприємництва говорили про цінності, корпоративну культуру, секрети управління та впровадження інновацій.   

Розпочинаючи зустріч, модератор дискусії керівник LvBS Софія Опацька зазначила: «Ми всі перейняті тим, що відбувається у нашій країні. Наша дискусія – це хороший момент налаштувати себе ментально, перед тим, як вийти на євромайдан: чому кожен з нас хоче туди піти?». 

На запитання Софії Опацької до гостей зустрічі, чи емігрували б вони з України, якби були молодими, Голова ради директорів компанії SoftServe Ярослав Любінець відповів: «У мене завжди були можливості виїхати за кордон, але я не виїхав, зокрема через питання цінностей. За кордоном можна жити у достатку, мати велику зарплату, але тут, в Україні, є можливості для того, щоб робити щось більше. В Україні для молодих людей є кращі можливості, щоб себе реалізувати».

Схожої думки дотримується член Ради директорів компанії SoftServe Тарас Вервега. За його словами, труднощі є всюди, комусь більше підходить «клімат» США, Німеччини, а комусь України. «У власній державі легше себе реалізувати», – вважає він.

За словами Тараса Вервеги,  для молодих людей часто інновації пов’язані з глобальними речима, які мають вплинути на все людство. «На мою думку, спочатку, інновації не обов’язково мають бути масштабними. Це речі, які змінюють життя сім’ї, компанії, університету, міста. Якщо людина думає інновативно, пробує впроваджувати інновації, то рано чи пізно у неї з’явиться глобальна інновація, яка змінить набагато більше, ніж ви очікували».

Додамо, що «Лабораторія ідей» – одна з численних можливостей, що надає Програма з інновацій та підприємництва  LvBS. Це комфортне та надихаюче середовище, де у дискусії з однодумцями, досвідченими підприємцями і менторами,  народжуються ідеї нових інноваційних стартапів. У «Лабораторії ідей» відбуваються заходи у форматах майстер-клаів, презентацій/захистів проектів, дискусій, кафе-семінарів, зустрічей з менторами тощо. «Сюди ви можете приходити і працювати над своїми проектами, творити щось нове», – звернулась до учасників Програми Софія Опацька.

Усі учасники Програми з інновацій та підприємництва можуть відвідувати події Лабораторії чи безпосередньо долучатись до їхньої організації, а також використовувати простір «Лабораторії» для проведення зустрічей зі своїми наставниками. Після закінчення навчання у LvBS, випускники Програми ще протягом року мають вільний доступ до «Лабораторії ідей».

LvBS висловлює особливу подяку керівництву компанії Softserve та анонімним жертводавцям за підтримку проекту «Лабораторія ідей»!