Декан-засновниця LvBS увійшла до Ради директорів Федерації католицьких університетів Європи

21 Тра 2019

Декан-засновниця Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) та проректорка Українського католицького університету Софія Опацька увійшла до Ради директорів Федерації католицьких університетів (Fédération des Universités Catholiques Européennes (FUCE)), що об’єднує католицькі університети Європи і є частиною Міжнародної Федерації католицьких університетів.

На щорічних зустрічах Генеральна Асамблея FUCE визначає і розглядає найактуальніші теми, та аналізує, якою на них має бути відповідь католицьких університетів. Між університетами, що входять до Федерації, проводяться спільні дослідження або програми з навчальної складовою.

«Зараз, до прикладу, ми працюємо над міждисциплінарною програмою European Humanism in the making і Український католицький університет уже активно бере участь у цій програмі», – зазначила Софія Опацька і продовжила: «Церква, як інституція, має чітку позицію на різні теми, прописану документально. Втім, університети часто цю позицію не достатньо аргументують і доносять, а, відтак, потрібно зробити наш голос гучнішим: саме через співпрацю між студентами, викладачами та університетами. Для Ради директорів важливо дивитися не тільки на минулий внесок, а й думати про теперішнє і майбутнє, тобто важливо з одного боку визначити позицію церкви, з іншого – зрозуміти, як її можна реалізувати через різні наукові та навчальні програми».

У співпраці з Федерацією буде задіяна і Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS), зокрема Центр етики і технологій та Центр лідерства, адже їхні теми також дуже актуальні.

Рада директорів FUCE обирається на 3 роки і складається з семи людей: це представники з усіх частин Європи, а також є окремо представники Лівану та папських університетів.

*Довідка: Європейська федерація католицьких університетів (Fédération des Universités Catholiques Européennes (FUCE)) була створена в 1991 році з переконанням, що зможе запропонувати новий внесок у мережу католицьких університетів, спираючись на позитивний шлях європейської інтеграції і досягнень Європейського Союзу. Наприкінці 1990-х років FUCE провела порівняльне дослідження, яке виявило благополуччя і спорідненість між різними католицькими університетами Європи. Таким чином, вона показала необхідність зміцнення існуючих зв’язків, навіть після впровадження Болонського процесу, який з червня 1999 року спрямований на забезпечення порівняння академічних кваліфікацій європейських університетів та заохочення мобільності студентів, викладачів та дослідників. FUСЕ об’єднує католицькі університети в Європі та Лівані.