«Головне – нічого не бійтеся!»: топ-тези конференції Intro 2016

15 Кві 2016

14 квітня у Львівській бізнес-школі УКУ відбулась щорічна Візійна конференція Intro. Відповідальне лідерство, креативна економіка та сімейний бізнес в межах цих трьох дискусійних панелей обговорювали стратегії персонального та організаційного розвитку на наступні 30 років.  

Проривно успішні спікери конференції говорили про цілі, стратегії, персональний та організаційний розвиток під час трьох дискусійних панелей та інтерактивної роботи у форматі Word Café . Ми підготували для Вас найважливіші тези доповідачів Intro-2016:

 ВІДПОВІДАЛЬНЕ ЛІДЕРСТВО

Дискусійну панель відкрив керівник Школи управління УКУ, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета:

Павло Шеремета

  • «Перше: комп’ютери поступово перемагають людину в багатьох сферах, але, навіть за 30 років вони не зможуть конкурувати з нашою уявою. Ми самі конкуруємо лише з власною уявою. Ми рухаємося в правильному напрямку, але нам заважає дефіцит власної уяви і дисципліна впровадження змін. Це те, що треба змінювати, аби втілити наше бачення розвитку на 30 років. А нам треба уявляти Україну через 30 років – розвинутою.
  • Ще одна тенденція, яка зберігається уже 8 років, і буде актуальною ще стільки ж, – це global savings glut – надлишок заощаджень у світі. Для українців це звучить дивно, але у світі заощаджень є більше, ніж інвестицій… ».

Ректор Українського Католицького Університету о. Богдан Прах наголосив, що в цьому світі, який щораз змінюється, найважливіше не загубити самого себе:

о.Богдан Прах

  • «Лідерство – це щось, чого дуже важко навчитися. Лідером треба народитися. У нас (в країні) є лідерство, ми бачимо його приклади, але чогось бракує. Напевне, виховання… Ми захоплюємося  тим, що пропонує Захід, що приходить до нас ззовні, але дуже часто не знаємо цінностей, які є в нашого народу, на яких будувалася наша спільнота на різних рівнях. Саме на них можна будувати лідерство».

Які виклики стоять перед Україною, розповів громадський і культурний діяч, засновник Інституту самореалізації, екс-заступник міністра освіти і науки України Олег Дерев’янко:

Олег Дерев'янко

  • «Зміни в освіті – це глобальний виклик. Зараз – час швидких змін, однак в системі освіти дуже висока інтертність. Від того, як ми здолаємо цей виклик, залежить майбутнє країни… Ми маємо здійснити прорив навіть не в університетській, а в шкільній освіті. Аби діти, які приходять в університет, мали нульову толерантність до корупції». На таких змінах, вважає він, і повинні зосередитися відповідальні лідери.

Модератор цієї дискусійної панелі,керівник AR Consulting, викладач LvBS Андрій Рождественський так підсумував це обговорення:

  • «Працюйте за покликанням, довіряйте один одному, будьте людьми і будьте щасливі».

Відеозапис цієї дискусійної панелі дивіться тут:

 КРЕАТИВНА ЕКОНОМІКА

Дискусію, присвячену креативним індустріям, розпочав директор «Агенції культурних стратегій» Микола Скиба:

Микола Скиба

  • «Креативна економіка в Україні розвиватиметься тоді, коли у нас почнуть цінувати думки та інтелект. Адже сьогодні 84% світового багатства становлять саме інтелектуальні, нематеріальні активи. Інтелект – це капітал! Особисто мені креативні індустрії дали змогу “синхронізуватися” зі своїм часом… Я познайомився з цим поняттям 10 років тому і зрозумів, що цим треба займатися. Починати з найпростішого, чим можна керувати – власними словами, думками – і з цього складати свій продукт… Бажаю нам усім думати локально, діяти глобально і бачити зірки», – сказав він під час своєї надихаючої доповіді.

Наталія Жеваго, засновниця освітньої організації «Культурний проект», наголосила, що дуже важливо вже зараз змінити підходи до освіти:

Наталія Жеваго

  • «Форма, у якій люди отримують знання, повинна змінитися. Ми віримо, що навчання майбутнього – це глибокий доступ до великої кількості даних, не залежно від того, де ви знаходитесь. Ми віримо, що люди мають навчатися упродовж всього життя… Я вважаю, що стратегія – це інструмент для того, аби все встигати. До речі, маю свій персональний план до свого 88-річчя. А далі планую відпочивати».

Співзасновник проекту «Тепле місто» Юрко Филюк вважає, що майбутнє бізнесу – не за конкуренцією та маніпуляціями, а за партнерством та роботою задля людей:

Юрко Филюк

  • «Бізнес орієнтований на свідомість – це відсутність маніпуляцій щодо споживача та щодо ваших працівників. У нас немає іншого шансу для розвитку, аніж вірити у людину, інвестувати у її свідомість та розвиток».

Відео цієї дискусійної панелі дивіться тут:

World Cafe

Між дискусійними панелями учасники конференції мали змогу попрацювати у новому форматі Word Café. У динамічних групах вони обговорили стратегії розвитку бізнесу та персональні стратегії, цінності та ризики, плани та ідеї на майбутнє, а також поділилися власним досвідом кар’єрного та персонального успіху. Модерував цю секцію Михайло Винницький, професор з управління продажем, викладач LvBS.

 СІМЕЙНИЙ БІЗНЕС

Лойд Штаєр, академічний директор Інституту сімейного бізнесу, заступник декана бізнес-школи Альберти розповів, що дуже важливо розуміти різницю між менеджментом та володінням:

  • «Ви завжди зможете найняти аутсорс-менеджмент, але ніколи – зовнішнього управлінця, що відчуває, що таке володіти Вашим бізнесом! Водночас, не слід забувати, що ваші діти керуватимуть родинним бізнесом можливо й не так, як ви, але головними все рівно залишатимуться ваші управлінські цілі».

Завершальний спікер конференції Intro-2016 Ольга Гуцал розповіла про свій досвід ведення сімейного бізнесу та про щоденну мотивацію. Власниця компанії «Каміон-Оіл» та ювелірного салону «Абрикос» уже зараз планує майбутнє свого бізнесу на основі сімейної конституції, яку пише спільно з партнерами:

Ольга Гуцал

  • «Загалом свій особистий план я пишу щороку, переглядаю, коригую… Я щаслива від кожного дня свого життя. Я роблю те що хочу, хоча у мене мільйон обов’язків. Але я роблю це добровільно. Я не боюсь помилок, і хочу сказати усім: не бійтеся. Не бійтеся невдач, не припиняйте рухатись вперед. Це головне!».

Відеозапис цієї дискусійної панелі дивіться тут: 

ПОДКАСТИ

Під час Візійної конференції Intro2016 працювала мобільна студія мандрівного Радіо SKOVORODA. Впродовж усього дня в ефірі відбувалися ексклюзивні інтерв’ю зі спікерами конференції. Прослухати подкасти цих розмов можна за посиланнями:

ФОТОГРАФІЇ

Знайдіть себе на фотографіях у повному альбомі з Візійної конференції Intro2016.

Довідка: Візійна конференція Intro щороку збирає лідерів українського бізнесу, аби обговорити актуальні для кожного року теми та перспективи розвитку бізнесу в Україні. Під час конференції 2015 року обговорилитренди, які визначатимуть майбутнє. Серед спікерів були: Юрій Мончак, професор медицини факультетів кращих університетів світу (Макгільського та Монреальського), директор лабораторії молекулярної діагностики (Канада), Роман Зінченко, засновник Greencubator, Юрій Паращак, заслужений директор IBM Research Smarter Cities, співзасновник Urban Systems Collaborative у Нью-Йорку, гостьовий викладач на програмі MS in Technology Management, Дмитро Бондар (засновник кількох освітніх компаній, лідерів у Східній Європі) та Ганс Клоппер, iversity, Німеччина, а також Влад Троїцький, режисер, театр «Дах», Київ, Україна.