Головним активом вашої команди є люди, – експерти світу технологій

26 Чер 2013

 На програмі MS inTechnology Management 21 червня відбувся майстер-клас «Стратегія росту компанії». Спеціальними гостями заходу стали Всеволод Онишкевич та Андрій Ганкевич, визнані експерти у світі технологій, управління та стартапів.

Під час майстер-класу учасники дізнались про те, які стратегічні кроки потрібно зробити, щоб підняти свій технологічний стартап від зародку до вищого рівня, від ідейного хаосу до функціональної структури. Доповідачі навели практичні приклади з власного досвіду: вони зуміли збудувати компанії, які від нульового прибутку перейшли до мільйонного, а від двох працівників до тисячної компанії.

«Головним активом у вашій компанії є люди, – вважають експерти. – Пам’ятайте, чим більше ви «інвестуєте» в людей, тим більше отримаєте. Не бійтеся, що найбільш амбіційні покинуть вашу компанію, щоб створити власний бізнес (таке може трапитись), – вам доведеться з цим змиритись і допомогти їм спакувати речі», – підсумував керівник наглядової ради IT-BPO кластеру Андрій Ганкевич.

На думку експертів, людей оцінюють не за кількістю, а за якістю: «Звичайно, ви легко можете набрати цілу команду розробників. Але хорошого результату не буде без технічно обізнаного лідера. Це і була одна з основних проблем, з якою ми зіткнулись – знайти обізнаного у технологіях менеджера».

«Програма MS in Technology Management, яка стартує у Львівській бізнес-школі, є власне тією платформою, яка виховуватиме таких менеджерів як для українських компаній, так і для компаній Європи», – вважає Андрій Ганкевич.

«Магістратура з управління технологіями є дуже популярним курсом у США, і, здається, така програма у Львівській бізнес-школі є першою не тільки в Україні, а й у Східній Європі. Вона має на меті підготувати таких спеціалістів, які розумітимуть і технології, і стратегії ведення бізнесу водночас», – прокоментував директор з маркетингу компанії FieldView Solutions Всеволод Онишкевич.

На закінчення надихаючого майстер-класу експерти запропонували п’ять основних передумов для високого зросту компанії:

  • Захоплюйте світ (осягніть свій потенціал продавати і виробляти продукт, що виходить за межі кордонів);
  • Будьте прозорими (спілкуйтесь з своєю командою відкрито – це створить у кожного члена команди переможний настрій);
  • Станьте «заводом навичок» (тренуйте та навчайте свою команду, щоб кожен з її членів став першокласним спеціалістом);
  • Будьте гнучкими (щодня слідкуйте за трендами у бізнесі, щоб у потрібний момент «перестрибнути» від занепалого до успішного ринку)
  • Мрійте масштабно (будуйте бізнес так, щоб він був успішним сьогодні, і глобальним завтра)

Ми також дякуємо всім учасникам майстер-класу за активну участь і запитання до експертів. Запрошуємо переглянути відео-ролик, що відкривав майстер-клас.
  До нових зустрічей у Львівській бізнес-школі на програмі MS in Technology Management.
MS in Technology Management – професійна програма магістерського рівня з управління технологіями №1 в Східній Європі.

{album_17}