Історичний бестселер «Подолати минуле: глобальна історія України» Ярослава Грицака зовсім скоро в аудіоформаті

Видавництво «Портал» за підтримки учасників Книжкового Клубу LvBS Alumni вже цього літа готує реліз аудіокниги Ярослава Грицака – відомого історика, науковця, публіциста. 

«Подолати минуле: глобальна історія України» вийшла друком у грудні 2021 року у Видавничо-освітньому проекті «Портал». Менш ніж за три місяці з полиць книгарень розійшлося понад одинадцять тисяч примірників – це рекордний показник для книговидавничого ринку України. 

«У ній викладено зріле трактування минулого й історія з невичерпними сенсами, що покликана стати сучасним історичним Кобзарем. Адже тут розставлені правильні акценти – не на датах, а на соціальних процесах та менталітеті мешканців країни»,  – ділиться директорка видавництва Олена Хіргій. 

З початком повномасштабної війни члени Книжкового клубу LvBS  – випускники та учасники Бізнес-школи УКУ –  ініціювали вихід книги в аудіоформаті і фінансово підтримали цей проєкт. Головна мета – зробити видання доступним для широкої аудиторії, особливо зараз, коли багато українців були змушені залишити свої домівки. Зовсім нещодавно вони мали змогу також обговорити книгу разом з автором під час зустрічі Книжкового клубу.

Олена Созанська, ідейна засновниця Книжкового Клубу LvBS Alumni, зазначає: «Зі слів пана Грицака, війна – прискорювач усіх процесів. І попри всю трагічність подій, ми маємо не втратити шансу пройти модернізацію і збудувати успішну країну. Для багатьох з нас «довга тінь минулого» може слугувати виправданням невдач, однак, щоб не застрягти в них, має бути сильним бажання подолати це минуле. Переконана, що цю книгу має прочитати кожен свідомий Українець». 

Над продуктом працює команда професіоналів зі студії «Audiostories»у Львові за участі нараторки-історикині, дружини автора Олени Джеджори, редакторки Софії Матіяш, продюсера Володимира Ольшанського спільно з книжковою продюсеркою видання Надійкою Гербіш. 

За інформацією від «Порталу», частина коштів з продажу буде перерахована на благодійні організації та допомогу Збройним Силам України.

А для прихильників творчості Ярослава Грицака готується великий безоплатний фрагмент книги, присвячений подіям 1914-1945 років, який невдовзі буде викладено у мережу. Стежте за анонсами!

Портал це видавничо-освітній проект, що допомагає зрозуміти історію та культуру України у світовому контексті. Його найбільша амбіція – виховання нового покоління українців, відкритих і відповідальних, із незалежним мисленням і широким світоглядом, які творять майбутнє з розумінням минулого. Портал, заснований у 2019 році, видав більше 50 книжок, загальний наклад яких склав понад 130 000 примірників.

Наразі найпотужніший напрямок Порталу – це інтегрована компетентнісна навчальна література на історичну тематику, а також книжки на найважливіші для читача теми пізнавального і дослідницького характеру. Це 100% український продукт, представлений у книгарнях та бібліотеках країни, який вчить розуміти свою історію, брати відповідальність за свої дії, усвідомлювати власну самоцінність та об’єднуватися заради величної спільної мети – розбудови України.