Коли дії говорять голосніше за слова

3 Жов 2014

Цього навчального року на програмі MSc in Innovations and Entrepreneurship ми пропонуємо Вашій увазі замість  традиційного звіту про модуль, персональний блог, який вестимуть учасники програми. Своїми враженнями від першого модуля ділиться учасниця третього набору #MSIE3 Ліля Боровець.

Які ваші очікування до бізнес-освіти? Ви очікуєте у аудиторії побачити професіоналів та бізнес-лідерів? Хочете вчитися у людей, які захоплені своєю мрією і досягають своїх цілей? Прагнете отримати конкретні інструменти для реалізації отриманих знань з самого початку розробки вашої ідеї/проекту?

Якщо ви відповіли «так» на ці питання, не хвилюйтеся, тому що тут ви отримаєте значно більше.

У перший день модуля навчання на Програмі з інновацій і підприємництва, ми познайомилися між собою.  Навчання тут відрізняється від традиційного в університеті, тому що поряд  з тобою люди, які свідомо вирішили навчатися у LvBS, які мають чітке розуміння чому я тут, що я хочу отримати і чим я можу поділитися.

Наш перший день розпочав лектор Даніель Льюіс, який допомагав багатьом компаніям у розвитку управлінських та лідерських навичок. Через процес самопізнання, він розповів нам про стилі навчання і допоміг зрозуміти, який стиль найбільше підходить кожному. Тепер ми знаємо, як формувати кращі команди:)

На 2-ий день ми були повністю зачаровані досвідом спілкування з Ольгою Гуцал, досвідченим підприємцем та чарівною жінкою. Власник компанії «Каміон-Оіл» розповіла про особистий досвід ведення бізнесу і порівняла цикли проекту із циклами життя людини. Ми отримали так багато поживи для роздумів, слухаючи про цикли життя організацій: «Якщо все, що відбувається з бізнесом ви спроектуєте на людину, то зрозумієте, які рішення треба приймати. Тіло бізнесу і ваше тіло те ж саме. Ось чому так важливо спочатку поговорити з самим собою», − зазначила вона.  

«Кожен носить коробку на голові», − нагадала нам Ярина Ключковська, на програмі вона викладає курс бізнес-комунікації. Весь день ми тренувалися і шукали найефективніші способи, щоб донести нашу бізнес-ідею. «Ви завжди повинні бути TED-готовими», −  ця порада ще досі у моїй голові. Окрім того, питання:  «Якою буде ваша історія?» стимулює нас втілювати наші ідеї якомога швидше.

Сергій Гвоздьов занурив нас у «стратегію блакитних океанів». І  для тих, хто читав цю книжку і для новеньких у цій теорії, Сергій дав чіткі механізми, щоб виявити у чому наша конкурентна перевага. Ми працювали зі стратегічною канвою, больовими точками клієнтів, щоб створити високу цінність для наших клієнтів і навіть не-клієнтів.

Звичайно, щоб почати бізнес, ви повинні зрозуміти, які правові форми ви можете для цього використовувати. Сесія Андрія Гринчука «Правові аспекти підприємництва» була якраз про це.

Останній день модуля, мабуть, був найактивнішим (у фізичному плані) . Ми мали можливість разом з колегами-учасниками програми MA in Human Resources випробувати всі етапи формування команди, повчитися стилів керівництва один у одного і просто насолоджуватися цим осінній день разом.

Найкраще,  коли ви навчаєтесь у LvBS, вас поглинає атмосфера навчального закладу − ви відчуваєте високі очікування і величезну відповідальність за свої дії. Спасибі за такий досвід команді LvBS. Ми насправді дуже раді і з нетерпінням чекаємо наступного модуля!