Корупція виникає, коли централізація влади або надто мала, або надто велика

29 Вер 2015

«Корупція виникає тоді, коли централізація влади або надто велика, або надто мала.  Істина лежить по середині, і в Ізраїлі ми її шукаємо», –  політолог Володимир Ханін прочитав у LvBS лекцію на тему  «Ізраїльський досвід державного управління. Діяльність у сфері бізнесу та соціального підприємництва».

«У будь-якій бюрократичній системі присутня корупція. – зазначає він. – Питання в тому як її мінімізувати і що робити, коли корупціонера таки впіймали на гарячому».

За словами Володимира Ханіна, в Ізраїлі корупціонерів ловлять за руку, то садять у тюрму, «замнути» це так просто не можливо.  Він також додав, що в Ізраїлі є дві галузі, де корупційних прецедентів фактично не має – це поліція і суди. «А там, де відбуваються контакти бізнесу і влади, там завжди є місце для корупції».

Довідка

Професор Володимир Ханін  – співробітник кафедри політології університету  Бар-Ілан. У статусі запрошеного лектора читав курси в університетах Оксфорда та Північного Лондона (Великобританія), в Інституті країн Азії та Африки Московського державного університету. Автор та редактор низки книг, виданих у Великобританії, Ізраїлі та Росії. Д-р Ханін відомий також як політичний коментатор ізраїльського телебачення та радіо «Голос Ізраїлю». Головний науковець Міністерства абсорбції Ізраїлю.