Лідерство в горах: Як учасники програми Key Executive MBA опанували мистецтво малих кроків

18 Лип 2018

Вони підкорили Говерлу та Петрос, а, головне, пройшли через певну трансформацію і підсилили свої чесноти лідерів. Це все про учасників 16 групи програми Key Executive MBA Львівської бізнес-школи УКУ, які завершили унікальний курс «Лідерство в горах», іншими словами – «Лідерство в умовах невизначеності».

Lid

Цей чотирьохденний навчальний модуль є обов’язковим у програмі Key Executive MBA, адже допомагає командам виявити особисті лідерські якості та вдосконалити вміння працювати в команді. Співавторами цього курсу є наші викладачі  Андрій Рождественський та Світлана БугайЦьогоріч 13 учасників підкорили одразу дві українські вершини: Говерлу та Петрос і розбирали практичні кейси.

Lid1

Як зазначає академічний директор Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) Олег Криса, який також пройшов цей курс: «Основних висновків з програми «Лідерство в горах» можна робити декілька. Один із найважливіших, які відзначають самі ж учасники: «ми вже ніколи не будемо такими, як раніше». Трансформація, що відбувалась з кожним з нас, безумовно, торкнулась насамперед емоційних та не матеріальних речей. Кожен виявив у собі нові лідерські здібності, посилилась командна робота та з’явились переживання за членів команди, зникли бар’єри у спілкуванні, зріс рівень відкритості, посилились певні чесноти лідера, такі як смиренність, зваженість, гуманність, хоробрість, колаборація та інші».

Lid2

Кожен учасник, за його словами, ставив перед собою певні цілі перед початком програми, які вдалось досягнути. Проте важливішим є те, що всім вдалось досягнути та отримати значно більше, ніж планувалось на початку.

Липень у LvBS  – старт офіційної вступної кампанії!

Своїми висновками та уроками поділився також учасник програми Key Executive MBA Ростислав Пендюк:
1. Неможливе – можливе. Я справді не вірив, що зможу на неї зайти (гору Петрос, – ред.), в силу певних моїх обмежень. Тільки молився, і просив Бога, щоб Він дав мені сили. І Бог це зробив )). Часто вагаюсь, чи під силу мені те чи інше завдання, а на цій горі отримав дуже важливу підказку від Бога.

Lid5
2. Мистецтво малих кроків. Коли знизу дивишся на вершину, то логічно здається, що це надто далеко. Але починаєш робити кроки, часто зупиняєшся, щоб перепочити, але знову робиш кроки і врешті опиняєшся там. Планувати і зважувати обставини необхідно, але так можна ніколи ніде не опинитись, бо логічно це видаватиметься нереальним. А коли починаєш йти –  все відразу стає іншим.

Lid3

Як це було торік: Лідерство в умовах невизначеності: гірські випробування учасників програми KEMBA
3. Люди! Це особливий урок  – не новий, але особливий. Важливо з ким ти йдеш. Люди, які треновані і могли опинитись на вершині дуже швидко, вперто йшли поруч із тими, кому було важче. Вони не оцінювали, навіть поради не дуже давали, просто підтримували і вірили.

Lid4

Дізнатися більше про навчання на програмі Key Executive MBA

4. І трохи про відпочинок. Наша група, перш ніж розпочати безпосереднє сходження, зробила собі перепочинок після довгого підйому з табору. Для мене це був дуже важливий момент, який дав сили. В житті є безліч важливих вершин, але, щоб на них потрапити необхідно мати силу, яку дає перепочинок.