Мішель Терещенко: Реформи можна провести, якщо вивільнити енергію людей

28 Січ 2016

«Ефективне управління, впровадження реформ, електронне урядування, комунікація, якісний сервіс, усунення бюрократії і корупції – це рецепт успіху не лише для Глухова, а й для усієї України», – нащадок відомого аристократичного роду Терещенків, новообраний мер Глухова Мішель Терещенко вірить, що на прикладі відродження свого міста зможе надихнути й інших українців до дій. 27 січня він провів у Львівській бізнес-школі УКУ відкриту лекцію, яка зібрала 150 учасників.

За словами Мішеля Терещенка, українці володіють фантастичною енергією, але люди затиснуті і налякані: «Цю енергію вповні ми могли побачити на Майдані. В Україні є сильне громадянське суспільство, люди активні, підприємливі. Але як ці навички реалізувати? На мою думку, слід просто дати людям свободу дій», – зазначив він. 

Мішель Терещенко хоче на прикладі Глухова показати іншим містам, містечкам та усій Україні, що успіх – це реальність. «Глухів доволі символічне місто: у нас депресивна ситуація, мешканці не мають роботи і гідної зарплатні, захлинаються у корупції та бюрократії, містечко розташоване за 10 км від кордону з Росією. Це кейс, і якщо ми зробимо реформи у Глухові, тоді зможуть усі! Але все залежить від людей – чи зможуть вони разом змінити місто, зробити його привабливим для інвесторів і для туристів».

Нащадок аристократичного роду Терещенків переконаний – якби історія не була такою трагічною останні 100 років, Україна могла би бути однією з найсильніших країн у Європі. «Перед 1917 роком Україна була найбільш населеною у Європі, найдинамічніше розвивалася і була чи не найуспішніша у аграрній сфері. Ми маємо освічених, працьовитих людей, землю і відкриті ринки. Все, що потрібно – почати робити речі правильно. Я не спеціаліст з реформ, але знаю: якщо ми вивільнимо енергію людей – ми зможемо їх провести, бо реформи – це не моє персональне бажання, це має бути робота команди і кожного зокрема».

Мішель Терещенко також додав, що вважає, теперішній час – найкращим для інвестицій в Україну: «Це час історичного шансу для України, навіть для маленьких міст, які перебувають на лінії фронту. Ми це відчуваємо».

Повний відеозапис лекції Мішеля Терещенка у Львівській бізнес-школі УКУ ви зможете переглянути за цим посиланням: YouTube.  

Більше фото тут

Прес-служба Львівської бізнес-школи УКУ