На честь Героя Олега Воробйова в УКУ започатковують стипендіальний фонд

За ініціативи Бізнес-школи УКУ та родини Героя Олега Воробйова, Український католицький університет відкриває іменний стипендіальний фонд на честь Героя. Зробити вашу пожертву ви можете за посиланням .

Олег Воробйов загинув на фронті 30 травня на війні з російським окупантом. Чин похорону відбудеться 28 червня о 15:00 у Львові у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.
Олег – учасник програми Master of Science in Technology Management Бізнес-школи УКУ, батько студентки філологічної програми УКУ Софії Воробйової. COO у The Spares Expert LtD, засновник курсу психологічної допомоги для бійців антитерористичної операції «Щасливі разом». Був членом найбільшої братерської організації чоловіків-католиків у світі – Лицарі Колумба. У Олега залишилися дружина Ольга, син Давид та донька Софія. Олег Воробйов – фізик за освітою, кандидат фізико-математичних наук. Довгий час працював науковцем в Інституті фізики конденсованих систем НАН України. Реалізувавшись у сфері теоретичної фізики, Олег зайнявся громадською і творчою роботою. Був учасником АТО на Сході України. Після повернення з АТО разом із дружиною Олею Воробйовою, з якою виховував двоє дітей, заснував проєкт психологічної підтримки для сімей учасників АТО «Щасливі разом».Олег Воробйов також відомий як учасник львівської музичного гурту «Riasni Drova Consort», відомого своїм експериментальним звучанням. Гурт виступав із концертами у Львові та в інших містах України, його записи були опубліковані на різних світових лейблах.
За словами проректорки Українського католицького університету Наталки Климовської, спільна ціль — зібрати 75 тисяч доларів у сталий фонд (ендаумент), який  дозволить генерувати стипендію імені Олега Воробйова та відповідно покривати витрати на навчання студента/студентки в університеті щороку.

Данило Ільницький, який знав Олега особисто, згадує: «Олег Воробйов був глибоко думаючою, емпатичною, щирою людиною, завжди відгукувався на потребу допомогти, був уважним до потреб та інтересів інших людей. Мав добрий естетичний смак і добре почуття гумору. У цій людині поєдналися інтелектуально-творче начало, патріотичний чин та щиролюдська здатність бачити і розуміти інших».

Воюючи на фронті, Олег писав: «Думаю ми проживаємо всі ці страждання і біль, щоб навчитися більшій емпатії, співчуттю і любові до ближніх і стати ближче до Бога. “Тіштеся з тими, хто тішиться, і плачте з отими, хто плаче!” (До Римлян 12:15). Сподіваюсь після цієї війни я і ми всі станемо більше відповідати цій цитаті».

«Війна забирає у нас найкращих. З Олегом ми познайомилися, коли він повернувся вперше з АТО. З того часу Олег був постійним і активним учасником нашої спільноти. Олег був прикладом для нас, як у любові до родини і України, які були у всіх його діях і словах, так і у вимогливості до себе та інших, в навчанні та бізнесі. Наша спільнота втратила відданого друга та підприємця, який міг би зробити величезний вклад у майбутнє наше та України», – каже Ярина Бойчук, СЕО Бізнес-школи УКУ.

Висловлюємо найщиріші співчуття родині загиблого і щиро молимось за спокій його душі, щоб Всемилостивий Господь прийняв його в Небесному Царстві.

Єднаймося в допомозі та молитві!

Вічна слава Героєві!

Зробити вашу пожертву на стипендіальний фонд імені Олега Воробйова ви можете за посиланням https://supporting.ucu.edu.ua/donate/?order=oleg_vorobyov