Павло Шеремета очолив Школу управління Українського католицького університету

2 Кві 2015

В Українському католицькому університеті відкривають Школу управління (School of Public Management), щоб підготувати висококваліфікованих менеджерів для роботи в центральних і регіональних органах державної влади та місцевого самоврядування. Очолить Школу Павло Шеремета, голова дорадчої ради Львівської бізнес-школи УКУ, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України. 

Школа управління УКУ працюватиме у трьох напрямах. Так, вже у вересні 2015 року заплановано старт півторарічної магістерської програми з державного управління (Master of public administration, MPA). Діятимуть також короткострокові й середньострокові програми для державних управлінців. Передбачається створення дослідно-аналітичного осередку.

«Школа управління – це нинішня пропозиція від УКУ завтрашнім лідерам у державному управлінні, місцевому самоврядуванні та громадському секторі. Це пропозиція підготувати себе і свої команди до ефективного «служіння, свідчення і спілкування» задля розвитку нашої країни», – коментує керівник новоствореної Школи Павло Шеремета.

Метою Школи управління УКУ є підвищення до сучасних міжнародних стандартів професійних знань, умінь і навичок тих осіб, які вже займають посади на державній службі, та належна підготовка фахівців, які планують працювати у державних структурах. Самі організатори так окреслюють завдання Школи: виховати у держслужбовців такі цінності як служіння українському народові, забезпечення справедливості та захист громадянських прав і свобод, що повинно сприяти ефективній трансформації України в соціальну, правову й демократичну державу та її інтеграції в Європейське співтовариство.

Створювали Школу за зразком кращих шкіл світу, таких як Harvard Kennedy School, Fels Institute of Government Єльського університету з адаптацією до українського контексту. А над розробкою програми спільно з викладачами УКУ працювала Террі Андерсон, професор Troy University, експерт з публічного адміністрування, яка приїхала в Україну за Програмою міжнародноих наукових обмінів ім. Фулбрайта.

Ректор Українського католицького університету о. Богдан Прах пояснює такий крок УКУ:  «Для того, щоб в Україні настали якісні зміни, важливо, щоб на відповідальних становищах з’явилися нові обличчя. Нові менеджери, які працюватимуть у державних установах, повинні володіти відповідними знаннями і компетенціями. Школа управління УКУ стане тією платформою, де управлінці зможуть здобути необхідні кваліфікації та інструменти для втілення ефективних реформ в Україні. Віра, постійність і наполегливість є ключовими факторами у проведенні реформ. Тому ми віримо, що спільно, одним фронтом, зможемо змінити систему і зробити суспільство кращим. До Школи управління УКУ нам вдалося залучити людей, які мають велику мережу контактів, досвід роботи у різних сферах, розуміють виклики сьогодення і вміють шукати рішення, які з цими викликами пов’язані».

Детальніше про Школу управління УКУ