Понад мільйон гривень зібрали на підтримку УКУ учасники Благодійного бенкету у Києві

29 Жов 2013

Понад мільйон гривень задекларували учасники шостого Благодійного бенкету у Києві на підтримку Українського католицького університету. 26 жовтня Бенкет відвідали близько 250 друзів Університету – політики, громадські та культурні діячі, підприємці, дипломати, а також друзі Львівської бізнес-школи.  

Захід пройшов у Бальній залі «Fairmont Grand Hotel». Особливістю цьогорічного Бенкету стало те, що він відбувся у ювілейний для Університету рік – 50-тиліття від часу його заснування Патріархом Йосифом Сліпим у Римі.

Вітаючи гостей, Патріарх УГКЦ і Великий Канцлер УКУ Блаженніший Святослав (Шевчук) наголосив: «Український католицький університет є благословенням для нашої Церкви і важливим центром інтелектуальної, наукової думки в Україні, він має велике значення для світового українства. Ми усвідомлюємо, наскільки багато суспільних перетворень в Україні треба зробити, але не завжди знаємо, як це зробити, де є відповідні засоби. Вони є в УКУ – тут знають, які потрібні  інструменти, щоб Україна стала вільною, відкритою, заможною християнською державою».

Президент УКУ владика Борис (Ґудзяк), звертаючись до учасників заходу, наголосив: «Я щиро дякую усім жертводавцям УКУ в Києві за цей Бенкет. Ви ніколи не пошкодуєте, якщо підтримаєте цих студентів і цей Університет. В УКУ ми переосмислюємо феномен  університету у ХХІ ст., бо хочемо цілісно бачити людину, як святе Боже сотворіння. І саме ми з вами покликані піднімати, просвічувати, давати усі умови для свобідного, мирного і творчого життя» .

Єпископ також наголосив, що у центрі уваги Університету є студенти. Сьогодні це більше півтори тисячі учасників різних програм. Кошти, зібрані під час заходу, скерують на стипендії для тих, які цього потребують. Навчання в УКУ є дотаційним, і навіть ті студенти, які платять, покривають лише частину вартості навчання. «Тому Ваша підтримка для нас є дуже важливою», – підсумував єпарх Паризької єпархії УГКЦ.

Відповідаючи на запитання, чому варто підтримувати УКУ, видатний економіст Богдан Гаврилишин, зазначив: «Цей Університет – це фантастична ініціатива та фантастична реалізація. Окрім гуманітарної освіти, тут діє Львівська бізнес-школа, і я радо підтримую цю школу. Бо там вчать бізнесменів працювати на  базі етики і моралі».

Традиційно під час Благодійного бенкету відбулися тихий аукціон, на якому представили понад 80 творів мистецтва, і лотерея, лоти для якої надали посольства Швейцарії, Бельгії, Австрії, Угорщини, Канади, Німеччини, Лівії, Чехії, Аргентини, Бразилії, Польщі та США.

Ексклюзивним лотом цьогорічного Бенкету стала картина Михайла Демцю «Я піду в далекі гори», яку художник творив безпосередньо під час заходу. Твір був присвячений творчості Квітки Цісик, як і музична частина Бенкету. На аукціоні картину продали за 8 тисяч гривень, авиручені кошти скерують на заснування річної стипендії ім. Квітки Цісик.

Музичну частину вечора супроводжували володарка Гран-прі конкурсу ім. Квітки Цісик, співачка Оксана Муха та лідер гурту «Плач Єремії»Тарас Чубай.

{album_39}