Працюємо над проектами та розвиваємо лідерські компетенції – модуль інноваторів!

16 Вер 2013

Учасники першого набору Програми з інновацій та підприємництва закінчили останній навчальний модуль курсу. Відтепер протягом семестру на них чекає активна робота з менторами над власними проектами, захист яких запланований вже у грудні цього року.

 Модуль відбувся у новому інноваційному академічному корпусі УКУ, частково лекції і майстер-класи відбувались у «Лабораторії ідей» LvBS. Протягом чотирьох днів інтенсивної роботи усі мали нагоду сфокусуватися на головних принципах формування та побудови бізнес-моделі для власного проекту.

Першого дня разом з Президентом KSE, головою Дорадчої ради LvBS Павлом Шереметою розглянули кейс «Швидкий розігрів: як Корея виграла мікрохвильову війну», та на основі цього  побудували стратегічну карту Нортона-Каплана.

Дмитро Симовоник, директор «Цитадель капітал» розповів про стратегічне управління вартістю компанії та про способи її оцінки: «Оцінка бізнесу – це творчість, будьте креативними і використовуйте різні методи. Коли будете будувати свою компанію, відразу думайте про фактори, які впливають на її вартість», – радить експерт.

Учасники мали можливість зосередитись на формуванні бюджету власного проекту з Любомиром Тарновським, керівником фінансового відділу УКУ. Директор з персоналу компанії N-iX Ольга Садоха розповідала про те, як визначити компетенції учасників проекту, як відібрати людей в команду мрії, а також як ефективно управляти своїм часом.

Про основні тренди сучасності та правила того як вони працюють на ринку розповів Валерій Пекар, президент компанії «Євроіндекс». У підсумку, Олександра Бакланова, партнер компанії pro.mova,  провела вправи на визначення лідерських компетенцій, які повинні мати чи розвинути учасники програми MSIE, та як ці навички можна застосувати у роботі над проектом.

У рамках модуля також відбулось два майстер-класи: із Ярославом Максимовичем, ангел-інвестором у більш як десяти українських ІТ-проектах,  та дипломатом, яка має досвід ведення переговорів на найвищих державних рівнях, Клер Сміт (Великобританія).

Окрім того, учасники мали чудово нагоду отримати фідбек щодо власних проектів від  Жоао Перре Віани  (Joao Perre Viana), засновника інвестиційного фонду «LeonardShop»: «Трансформуйте свої гіпотези у факти – ніхто не буде інвестувати у ідею», – порадив викладач.

Модуль закінчився 14 вересня презентацією ідей проектів декількох учасників програми експертам Ярославу Максимовичу, Дмитрові Симовонику і Тарасу Вервезі, члену ради директорів компанії SoftServe.  

Відтепер учасники працюватимуть над проектами та декілька разів на місяць зустрічатимуться з менторами та викладачами програми в Лабораторіх ідей LvBS. Тож бажаємо їм успіху!