Про МВА за кавою: Важливо не просто дати знання, а сприяти росту керівника як особистості

18 Бер 2013

Про переваги навчання на МВА, чого слід очікувати від рівня Key Executive, наскільки ефективною може бути програма та про те, які переваги може отримати випускник МВА на ринку праці говорили учасники зустрічі у Львівській бізнес-школі УКУ «Про МВА за кавою» 14 березня. 

На початку зустрічі ті, хто замислюються над навчанням на МВА сформулювали власні очікування: «Для нас дуже важливо розуміти ваші очікування, бо лише після цього ми можемо вирішити, як і куди рухатися далі», – зазначила керівник Key Executive MBA Ярина Бойчук.

Керівники компаній, які цікавляться освітою МВА, мали можливість безпосередньо поспілкуватися з випускниками Програми та тими, хто зараз навчається. Випускниця Key Executive MBA, фінансовий директор компанії «АГРОКУЛЬТУРА»  Ірина Дмитерко ділиться власним досвідом: «За час навчання, мій особистий ріст «подвоївся» чи б пак «потроївся». І можу сказати, що після закінчення мені ще більше захотілося вчитися. Тут дають глобальне знання конкретних напрямків».

Єлизавета Алфьорова, директор ТД «Жива» вважає, що навчання на МВА – це можливість переоцінити власну роль у компанії. «Раптом ти починаєш розуміти, що за щоденною рутиною, займаєшся не своїми справами. Тоді переоцінюєш, навчаєшся делегувати і розподіляти обов’язки, і таким чином стаєш ефективним керівником. Час – це найбільша цінність для керівника. Власне навчання – це можливість зупинитись і подумати: а де моє місце? Головне, що я винесла з Бізнес-школи – розуміння власного місця в компанії, бізнесі, формуванні стратегії.  На багато речей вдалось подивитися по-новому, це допомогло компанії пережити кризу. Після МВА хочеться рухатися вверх, після чого розумієш, що в принципі, цієї верхньої межі немає. Я завжди залюбки повертаюся в LvBS».

К.ф.-м. н., викладач LvBS Ярослав Притула зазначив: «У Львівській бізнес-школі я більше вчусь не з книжок, а від людей, яким викладаю. Ви приносите своє і ви берете від кожного. Викладач у бізнес-школі – це модератор. Тут важливо не просто дати знання (бо вони змінні), а допомогти вам відчути особистісний ріст».

Підсумовуючи, партнер Львівської бізнес-школи Оксана Кулаковська, зазначила: «Без вашої участі у навчальному процесі не буде результату». Вона також наголосила на важливості міжнародного компоненту Key Executive MBA у LvBS: «Міжнародний тур – це чудова нагода відірватися від власного контексту, щоб розуміти, що є інші світи, які живуть і працюють за іншими правилами».