Ресурси, стратегії, трансформації: що вивчали учасники КЕМВА на січневому модулі

2 Лют 2016

Управлінський облік, аналіз проривних стратегій, екскурс у історію та дослідження трансформацій українсього суспільства. 27-30 січня У Львівській бізнес-школі УКУ відбувся модуль для учасників програми Key Executive МВА.

Про те, як правильно розпоряджатися ресурасми організації управлінці говорили з професором фінансів Михайлом Колісником, управляючим партнером «FINART Smart Solutions». «Я схильний використовувати термін “фінансовий облік”, а не “бухгалтерський”. Коли кажеш “бухгалтерський”, то в уяві постає величезна купа документів і сердита втомлена жінка за нею. Натомість, зі словосполученням “фінансовий облік” асоціюється симпатичний чоловік американського стилю у костюмі, який робить все можливе, щоб задовольнити потреби компанії, а не податкової, і захистити її від ворожих атак», – жартує викладач.

Павло Шеремета, керівник Школи управління УКУ, Голова Дорадчої ради LvBS на модулі KEMBA прочитав курс “Проривні стратегії”.  

Павло Шеремета

Ґрунтуючись на власному досвіді, він порівнював стратегії розвитку різних держав і визначав найважливіші вектори для розвитку України. «У багатьох розвинених країнах приблизно 9 туристів створюють 1 робоче місце. У Львові на одне робоче місце припадає 26 туристів. Я не кажу, що треба “дерти” гроші і завищувати ціни, натомість слід піднімати рівень сервісу, і таким чином – ціну».

На закінчення курсу учасники програми Key Executive MBA з істориком, професором УКУ Ярославом Грицаком говорили про історію і трансформацію українського суспільства. 

 Ярослав Грицак 

«Найуспішніші – країни зі сталим розвитком. Хоча і у них бувають важкі часи. Дослідження показують, що працює показник – 3:1 – на три добрих роки припадає один поганий. Але ВВП у цих країнах зростає. Україні також треба перейти на сталий розвиток – sustainable development. Тільки не плутати цей термін зі «швидким розвитком», який може навіть знищити країну», – застеріг професор.