Секрети «Укртелекому» – пеший візит з серії Alumni Company Visits

LvBS розпочала серію зустрічей Alumni Company Visit, яку ініціювали випускники програми KEMBA. Суть зустрічей – відвідати компанію, власником чи топ-менеджером якої є випускник LvBS. Це дає можливість краще познайомитися та розширити горизонтальні зв’язки між випускниками усіх чотирьох довготермінових програм LvBS. Водночас, це добра нагода відвідати компанії, на які зазвичай доволі обмежений доступ. Першою організацією, яку відвідали 20 жовтня випускники, стала Львівська філія ПАТ “Укртелеком” (керуюча філія Західного макрорегіону), куди запросив випускників Віктор Піддубний, CFO цієї філії та випускник програми KEMBA LvBS.

alumnicompany1

Про перебіг події розповідає менеджер Alumni Relations LvBS Христина Мальцева:

«Випускники відвідали телекомунікаційну шахту, місце де сходиться зв’язок усього Львова; познайомились з принципом роботи цифрової АТС та телекомунікаційного кросу.  Також побачили два величезні дизелі, які використовують у випадку зникнення електроенергії. Цікавим фактом є те, що другий, новіший дизель потрапив у підземне приміщення Укртелекому зверху, наче через стелю! Ця можливість з’явилася під час ремонту дороги, де тепер проходить колія трамваю номер “2”.

У нас була можливість поспілкувалися з операторами, які проводять моніторинг мережі семи західних областей України, виявляють та локалізують аварії. Ми дізналися скільки аварій відбувається щодня та якого вони рівня (прості чи складні).

“Усі роботи, які йдуть глибше ніж на 40 см, повинні бути погоджені з Укртелекомом, оскільки є велика ймовірність пошкодження телекомунікаційного дроту. Тож, якщо Ви вирішили викопати криницю в себе на дачі чи встановити новий паркан подумайте заздалегідь, щоб не мати потім збитків за терміновий ремонт мережі!”, – зазначив Віктор Піддубний.

alumnicompany2

Після спілкування з технічними операторами, які повертають нас до статусу «онлайн» після аварій, та ознайомлення з Центром Обробки Даних, випускники потрапили у студію конференц-зв’язку, яку використовує Укртелеком для своїх внутрішніх нарад, а також високопосадовці та компанії, яким потрібно провести конференцію зі 100%-ою гарантією якісного зв’язку та трансляцією у такі ж студії в інших 25 містах України.

На завершення зустрічі випускники перенеслися в минуле: ознайомилися зі справжній телеграфом, який, до речі, ще досі працює, а його послугами користуються органи влади, деякі великі заводи та банки. Мабуть, невдовзі цей пристрій скоро стане експонатом якогось технічного музею, але наразі його цінують за високий рівень безпеки передачі інформації, не зважаючи на те, що швидкість цієї передачі є зовсім низькою».

alumnicompany3