Школа управління запустила програму управлінського розвитку для Львівської міської ради

27 Кві 2015

Стартувала перша програма управлінського розвитку від Школи управління Українського католицького університету. Це шестимісячний навчально-практичний курс для вищої ланки управління Львівської міської ради.

Протягом шести місяців на програмі розвитку учасники працюватимуть над розробкою і втіленням інноваційних, високоціннісних, низькозатратних проектів стратегічного розвитку міста Львова. Навчальна програма складається з таких курсів: «Менеджмент і стратегія», «Управління проектами», «Розуміння клієнта/користувача», «Управління людьми», «Фінанси», «Комунікація».  

Перший модуль розпочався із трьох сесій на програмі «Місія нездійсненна?» від провідного бізнес-мислителя світу Адріана Сливоцького, яку він провів у Львівській бізнес-школі. Також у рамках модуля державні управлінці розпочали курс «Менеджмент і стратегія» від керівника Школи Павла Шеремети.

«Зміни мають початися з повної уваги та поваги до громадян  і відповідної якості у наданні їм послуг зі сторони органів місцевого самоврядування. Це неможливе без самоповаги та взаємоповаги працівників між собою, державних службовців і громадян тощо, – зазначив мер Львова Андрій Садовий, який працював разом з учасниками під час першого модуля». Міський голова також додав, що усі проекти, які управлінці розробляють і втілюють у Школі управління, повинні бути впроваджені протягом наступних шести місяців у місті.  

Керівник Школи управління УКУ Павло Шеремета, звертаючись до учасників програми, зазначив: «Навчитися менеджменту у аудиторії неможливо. Ми всі вчимося менеджменту там, де безпосередньо управляємо. На програмі у центрі уваги буде управлінський досвід кожного учасника і пошук можливостей: як цей досвід і нові знання можна використати у впровадженні інноваційних, високоціннісних, низькозатратних проектів стратегічного розвитку міста».

Наступний навчальний модуль для вищої ланки управління Львівської міської ради в УКУ стартує уже 15-16 травня.

Довідка.

У березні 2015 року в Українському католицькому університеті відкрили Школу управління (School of Public Management), щоб підготувати висококваліфікованих менеджерів для роботи в центральних і регіональних органах державної влади та місцевого самоврядування. Школа управління УКУ працює у трьох напрямах. Так, вже у вересні 2015 року заплановано старт півторарічної магістерської програми з державного управління (Master of public administration, MPA). Діятимуть також короткострокові й середньострокові програми для державних управлінців. Передбачається створення дослідно-аналітичного осередку.