Шукаємо Блакитні океани – 5 модуль на Програмі з інновацій та підприємництва

22 Лют 2013

Про створення споживчої цінності, маркетинг інновацій та стратегію Блакитних океанів говорили учасники 5 модуля на Програмі MS in Innovations and Entrepreunership.

П’ятий модуль видався дуже продуктивним, адже ми підбивали підсумки попереднього семестру: відбувся захист двох підсумкових проектів із курсів «Бізнес-комунікації»  Євгена Глібовицького та «Особистісний розвиток і лідерство» Олександри Бакланової.

У рамках п’ятого модуля учасники прослухали нові курси із «Фінансового менеджменту та фінансового обліку» від Тараса Хоми і Любомира Тарнавського.

Один із провідних маркетинг-експертів в Україні Ігор Гут під час курсу «Створення споживчої цінності та маркетинг інновацій» на прикладі провідних світових компаній показав, як їхній успіх залежить від політики маркетингу та вибору бізнес-моделі: «Сьогодні у світі відбувається конкуренція не між товарами чи компаніями, а між бізнес-моделями.  Не достатньо створити якісний продукт, треба створити таку бізнес-модель, щоб вижити», – наголоси він.

Президент KSE, Голова Дорадчої ради LvBS Павло Шеремета на курсі «Управління інноваціями» розповів про стратегію Блакитних океанів  та у яких випадках її варто застосовувати: «Блакитних океанів не треба, коли у вас є ресурс, ви працюєте у привабливій галузі та не маєте схильності до ризику (інновацій). Однак, якщо цих трьох факторів у вашій діяльності немає – рекомендую Блакитний океан. Кожна із ваших проблем – це проблема на перетині. Саме на перетині підходів, функцій, департаментів можна знаходити ефективні рішення».   

Під час курсу «Управління інноваціями» міський голова Львова Андрій Садовий зателефонував у аудиторію програми MS in Innovations and Entrepreneurship LvBS і запропонував учасникам подумати про інноваційні рішення для чотирьох гострих проблем міста. Учасники Програми з ентузіазмом прийняли виклик і запропонують міському голові інноваційні, високоціннісні, низькозатратні рішення уже на наступному модулі у рамках курсу Павла Шеремети.

Додамо, що учасники Програми також мали можливість зустрітись із надзвичайним та повноважним посолом Канади в Україні  Троєм Лулашником. Він порадив студентам обирати таку професію, яка приносить задоволення: «Ви майбутнє країни. Ми потребуємо людей, які готові працювати та впроваджувати зміни. Навчання – це перша частина успіху. Друга – це вміння комунікувати свої ідеї, розуміти контексти, впроваджувати інновації і приймати ключові рішення».

Прес-служба  LvBS