Старт програм для управлінців: чому цінності та успіх взаємопов’язані?

13 Жов 2015

У Львівській бізнес-школі УКУ відбувся старт програм Key Executive MBA та MS in Technology Management.

Ректор Українського католицького університету отець Богдан Прах, вітаючи новий учасників LvBS, зазначив: «В УКУ ми плекаємо дух творчості, жертовності, спілкування, дух змін і віру в те, що  можна жити у новій країні, яку ми творимо разом».

Урочисту промову з нагоди відкриття виголосив Любомир Хабурський, експерт з ІТ-консалтингу (Канада), який торкнувся теми соціальної відповідальності бізнесу, яка, на його думку у багатьох випадках перетворилася на новий інструмент маркетингу та промоції з  метою залучення клієнтів, які хочуть підтримати соціальну відповідальність. «Однак я вважаю, що соціально відповідальна поведінка у своїй суті є набагато ширшою, бо приносить позитив і для вас персонально, і для вашого бізнесу. Людина буде ефективнішою у всьому, що робить, якщо діятиме у відповідності до своїх особистих цінностей», – вважає Любомир Хабурський.

На його думку, існує логічний зв’язок між соціальною відповідальністю та успіхом бізнесу, за умови, якщо ви вірите в те, що креативність веде до успіху в бізнесі, і що креативність і справжність перебувають у симбіозі: «У мене поки що немає емпіричних доказів для підтвердження цієї думки чи тези. Але нещодавно я читав інтерв’ю з успішними українцями в рамках проекту theukrainians.org, де їх попросили дати визначення успіху та поділитися власним розумінням відповідальності. Цікавим є те, що більшість учасників інтерв’ю визначають успіх і відповідальність у тісній прив’язці до вірності власним особистим цінностям».

Для того, аби зрозуміти свої цінності, Любомир Хабурський радить зробити одну вправу, яку він запозичив у Віктора Франкла – людини, яка пережила Голокост. «Я трішки адаптував його експеримент з думками і назвав його “Про що ми шкодуємо”. Отож, прокрутіть час вперед та уявіть, що вам 85. Ви оглядаєтеся на своє життя і роздумуєте.
– Я шкодую, що зробив(ла)…?
– Я шкодую, що не зробив(ла)…?
– Я не шкодую, що зробив(ла)…?
– Я не шкодую, що не зробив(ла)…? 
Відповіді на ці запитання розкажуть вам про ваші особисті цінності. Тепер поверніться в теперішнє і дайте собі другий шанс, аби продовжувати жити відповідно до своїх відповідей. Якщо вам складно уявити себе у віці 85 років, навколо достатньо 85-річних, з якими ви можете поспілкуватися. Поговоріть з ними».

Том Гілб, викладач  MS in Technology Management додав: «Мені дуже подобається енергетика України: я побував у Києві, Одесі, Львові, і я радий, що можу допомогти цій країні рухатися у майбутнє. Як підприємці, ми дуже багато говоримо про фінанси і дуже мало про цінності. Думаю, ми не достатньо зважаємо на цінності. А вони є першочерговим інструментом у вашому житті та бізнесі, усе інше – похідне».  

Нових учасників також привітала Шона Тонкін у минулому виконавчий директор міжнародних програм та ініціатив у Regent University, викладач Львівської бізнес-школи: «Я вірю в те, що освіта є основою ментальної діяльності. Освіта лежить в основі того, ким ми були створені. Я знаю Львівську бізнес-школу з перших років заснування і бачу, як вона динамічно розвивається. Тут формується середовище, в рамках якого ви зможете зростати і досягати поставлених цілей».

Growing companies by growing people – гасло LvBS. Як зазначила Софія Опацька, декан бізнес-школи: «Ми намагаємося українців привернути до світу, а світ – до України, і ми віримо, що компанії можна розвивати через людей. Саме через тих людей, які вже розвиваються у школі, ми бачимо розвиток цього міста і цієї країни».