Стратегічні та фінансові рішення – модуль для керівників

18 Гру 2014

Грудневий модуль групи Key Executive MBA був насичений як навчально, так і емоційно, і став чудовим закінченням календарного року у Львівській бізнес-школі.

Модуль розпочались з курсу «Управлінський облік» від Михайла Колісника, управляючого партнера компанії  FINART Smart Solutions, професора фінансів Львівської бізнес-школи та KSE. На заняттях викладач інструменти обліку поєднав з візійними принципами, які є ключовими для управлінців при прийнятті рішень. Учасники працювали над ситуаційними вправами, кейсами, будували сценарії за допомогою теорії ігор. На цьому курс не закінчився: до лютого учасники працюють над методом обліку витрат за функціями (ABC), після цього відбудеться підсумкова сесія з Михайлом Колісником.

Учасники мали унікальну можливість випити ранкову каву з ректором УКУ о. д-р. Богданом Прахом у резиденції ректора. Розмова була не лише стратегічні плани УКУ, а й економічними прогнозами: підприємці ділилися проблемами своїх галузей та міркували над можливостями виходу з економічної та інституційної кризи в Україні. Як зазначив учасник КЕМВА Владика Венедикт (Алексійчук), коли в інституціях буде панувати взаємна довіра та повага, тоді ситуація почне змінюватись на краще.

В п’ятницю, 12 грудня, учасники продовжили курс від голови Дорадчої ради LvBS, екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Павла Шеремети «Проривні стратегії». В рамках курсу, учасники аналізували бізнес-стратегії своїх компаній, використовуючи інструменти стратегії блакитного океану, аналізували точки болю клієнтів та обговорювали карти цінності своїх покупців. Цей день закінчився знайомством з черговим «блакитним океаном», який нещодавно з’явився у Львові, – постійно діючим фестивалем вуличної їжі та крафтовою пивоварнею, де група КЕМВА стала першими клієнтами ще перед офіційним відкриттям.

Останнього дня модуля учасники не збавили темп і активно працювали над бізнес-комунікаціями з Яриною Ключковською, консультантом з комунікацій, медіа-тренером, викладачкою LvBS та співзасновницею Українського кризового медіа-центру. Повідомлення, авдиторії, канали донесення повідомлення, роль керівника в управлінні репутацією компанії – це лише частина тем, які обговорювали управлінці. Крім того, Ярина організувала учасникам симуляцію журналістського інтерв’ю, відео-запис якого група спільно аналізувала. На цьому робота над презентаційними навичок не закінчується: у січні KEMBA матимуть практичний тренінг «Мистецтво презентації».

З багажем нових ідей та натхненням Львівська бізнес-школа відпускає учасників на зимові канікули, щоби з новими силами знову зустрітись у січні.