Стратегічний менеджмент для HR’ів та IT-управлінців: лайфхаки автобізнесу

24 Лис 2017

Курс зі стратегічного менеджменту Management Decision Making Toolbox найефекивніше вивчати, слідкуючи за роботою практиків. Саме тому учасники магістерських програм MSc in Technology Management разом з колегами з MA in Human Resources and Organization Development Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) відвідали компанію «НІКО-Захід». Своїм унікальним управлінським досвідом з ними поділилася гендиректор компанії Леся Падучак.

Niko

«Дуже важливим компонентом навчання управлінців є виведення людей із звичного їм контексту. Ми дуже багато вивчаємо саме тоді, коли аналізуємо компанії, які працюють зовсім в інших сферах. Саме тому це був цікавий досвід для учасників програм – вони дізналися більше про автомобільний бізнес», – розповів викладач курсу професор Михайло Винницький.

niko2

Учасників найбільше цікавило: як налагодити роботу у компанії, яка надає сервіси; як відбувається процес оформлення покупки; як проходить сервіс автомобілів. Окрім того, як обирати продукти та бренди для продажу, хто є їх клієнтом.

niko3

Це була корисна навчальна проекція абсолютно іншого бізнесу на свій власний досвід. Про свою практику вирішення управлінських проблем розповіла генеральний директор компанії Леся Падучак. Її історія важлива зокрема тому, що не лише в Україні, а й у світі є дуже мало жінок серед керівників автомобільного бізнесу. Учасники дізналися про бізнес-модель компанії, практику управління людьми та систему мотивації, налагодження сервісу, а також почули про особистий та професійний розвиток керівництва компанії – як вибудовувати відносини з власниками та імпортерами.

niko5

«Ціллю візиту було побачити інший контекст та вивчити новий досвід. У результаті кожен взяв для себе дуже різні речі: хтось вперше побачив як працює сервіс у цій сфері, хтось краще зрозумів ризики», – додав М. Винницький.

niko4

Свій навчальний модуль учасники програми  MSc in Technology Management продовжили курсом Strategic Marketing Challenges з Джо Понсом , а учасниці MA in Human Resources and Organization Development вивчали «бізнес як систему» з Михайлом Винницьким.