Сумніватись? Розширювати горизонти!

27 Бер 2015

Здавалось би, що три роки досвіду у громадській організації AIESEC, два з яких – це робота в ролі командного гравця та згодом лідера команди, мали б навчити розуміти людей, вміти шукати фактори нефінансової мотивації, вирішувати проблемні моменти тощо. Але курс «ExpertsinTeam», який відбувся у нас спільно з норвезьким інститутом NTNU змусив поставити під сумнів мою компетенцію – team management:) 

У цьому власне і задумка курсу – попрацювати у інтердисциплінарній команді – навчитись знаходити спільну мову з дуже різними людьми, спробувати змістити фокус з результату на процес, навчитись рефлексувати та робити висновки. Сказати відверто, цей курс показав як багато кожному ще варто навчатись, як і зрештою те, що: it’s all about people. Наші успіхи і поразки, світові винаходи і катастрофи – це все люди, що вміють знайти спільну мову або ж – грають виключно свою роль у Шекспірівській трагедії.

До речі, про п’єси! Навчання у LvBS забезпечує учасників реальним контекстом – реальними проблемами, які потребують вирішення. У співпраці з Львівською міською радою наша група вирішуватиме дві проблеми:

– Як створити середовище для обміну інформацією й досвідом для місцевих товаровиробників?
– Як зробити львівські театри більш економічно ефективними?

Подивимось, що у нас вийде зробити вже наступного модулю!

А сьомий модуль у нас закінчився курсом з «Інновацій» від Дениса Довгополого.

Кілька думок від засновника GrowthUP:
– що більше проблему висмоктують з пальця, то більше доводиться витрачати на маркетинг та рекламу
– підприємці рухаються від малого до великого, щоб зберегти інноваційність. Коли стартап переростає в щось більше, найчастіше підприємець залишає проект. Підприємець – це швидше не та людина, що здатна будувати процеси
– Кремнієва долина – це місце, де люди живуть у майбутньому
– Коли тренд видимий – заскакувати в нього вже пізно, інновації там не збудуєш. Інновація – це вміння заглянути в майбутнє і змоделювати його.

На щастя, підприємництво – це про свободу. Свободу обирати куди заскакувати, що будувати, але основний висновок – іноді найважливіше з ким все це робити:)

 Цього навчального року на програмі MSc in Innovations and Entrepreneurship ми пропонуємо Вашій увазі замість  традиційного звіту про модуль, персональний блог, який вестимуть учасники програми. Своїми враженнями від третього модуля ділиться учасниця третього набору #MSIE3 Ліля Боровець.