Свічка як символ зустрічі з Богом. УКУ відзначив День працівника

15 Лют 2017

Сьогодні, 15 лютого, у свято Стрітення Господнього, в Українському католицькому університеті уже традиційно відзначили День працівника УКУ. У цей особливий день університет вітає усіх, хто за останній рік приєднався до його команди.

Після Архиєрейської Літургії та освячення свічок Президент УКУ, владика Борис Гудзяк звернувся до присутніх: «Цього року сповнюється 125 років від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого, засновника нашого університету. Він прожив довге і дуже непросте життя і, будучи священиком, особливу увагу приділяв освіті і науці. Він долав труднощі і розбудовував освіту, тому, читаючи про нього, ви дізнаєтесь, як не здаватися у складних ситуаціях… Вітаю нових працівників і кидаю вам виклик: будьте тими, хто доносить до своїх колег новину про Патріарха. Нехай цей рік буде для вас знаменним, хай в ньому буде праця для зміни цієї країни!», – наголосив владика Борис.

Після цього ректор УКУ о. Богдан Прах вручив новим працівникам університету дуже особливий подарунок: свічки, виготовлені Спільнотою Лярш Ковчег. Серед тих, хто отримав свічки, 11 працівників Львівської бізнес-школи УКУ, що доєдналися до LvBS_Dream_Team за останній рік.

«В цей день ми даруємо вам освячену свічку. Палаюча свічка – це символ Христа, Божественного Світла, Церкви, благодаті, віри, духовної радості, благочестя. Це видимий знак, що виражає нашу любов до того, кому або за кого вона ставиться. Вітаємо Вас у нашій спільноті УКУ. Сподіваємося, що за цей короткий час і ви полюбили цей Університет і людей, що тут працюють», – зауважив заступник першого проректора з адміністративної робот Юрій Кордуба.

Довідка УКУ. Cьогодні в УКУ працюють понад 600 працівників. Понад 45% з них працюють в університеті менше 3-х років. Середній вік працівників – 39,5, середній вік викладачів – 40 років. За час від минулого Стрітення прийняли на роботу понад 150 нових працівників.