ТОП-10 знакових подій 2021 року від LvBS

24 Гру 2021

Традиційно наприкінці року Бізнес-школа УКУ має чим поділитися з вами. Підбиваємо результати, які нам вдалося втілити у 2021 році, що мали вагомий внесок, як для Спільноти LvBS, так і бізнес-середовища країни.

1. У цьому році вперше реалізували «Insight Inside» – експертне видання Бізнес-школи УКУ в мультимедійному форматі. Це дозволяє нам постійно його оновлювати і наповнювати новим змістом. У зручному інтерфейсі разом із цікавими текстами, тут розміщені  відеоінтерв’ю та подкасти. П’ятий випуск «Insight Inside» ми присвятили темі постковідного майбутнього. І висвітлювали найактуальніші теми, зокрема Життя після пандемії – яким воно буде?  Ми запитали про це експертів із різних галузей і ділилися найцікавішими інсайтами.
Також ми розповідали історії про сміливих підприємців, серед яких випускники Бізнес-школи УКУ (LvBS), які відверто діляться тим, як їм вдалося вижити в кризу, ба навіть відкрити власну справу в найбільш несприятливі часи. Запрошуємо до перегляду!

2. Отримали акредитацію! У 2021 році магістерська програма MSc in Marketing Management LvBS, яка є наймолодшою п’ятою магістерською програмою бізнес-школи УКУ, була акредитована рішенням Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Акредитація надана на 5 років.
І саме в цьому році 25 випускників програми завершили навчання і здобули дипломи, акредитовані Міносвіти. Відтак, молоді спеціалісти з маркетингу мають змогу отримати сучасну європейську освіту з маркетингового менеджменту й отримати диплом державного зразка.

3. Бізнес-школа УКУ запустила нові унікальні програми. Зокрема, спільно з Центром лідерства УКУ та за участі Інституту лідерства ім.Ігоря Ігнатовича (Ivey business school, Western university of Ontario, Canada) розробила унікальну програму для лідерів найвищої ланки – «Leading organisations in a new era». Програма роз’яснювала найактуальніші питання: від ролі лідера як ментора та коуча, – до того, як працювати із втомленими та роздратованими пандемією людьми; від вдалої комунікації із стейкхолдерами під час пандемії – до відновлення довіри після організаційної кризи та визначення ключових лідерських індикаторів. До речі, викладачами цієї програми були Жерард Сейтс, виконавчий директор Інституту лідерства Ivey Business School, Guest Professor Lviv Business School та Андрій Рождественський, – PhD, виконавчий директор Центру Лідерства УКУ.

І вже весною 2022 року можна буде знову долучитися до цього навчання і покращити свої лідерські якості.

4. Цьогоріч ми провели рекордну кількість навчальних програм корпоративного напрямку. Це свідчить про те, що компанії готові як до власного розвитку та масштабування, так і заохочують зростати своїх працівників. Нам довірили навчання своїх команд такі компанії, як Plarium, Schreder, «Миронівський хлібопродукт», «Ензим», Nestle, Josera, Levi9, Avenga, Terrasoft, Treeum Jabil та багато інших.
Загалом ми провели 43 модулі, а навчання пройшло більше тисячі працівників з різних компаній.

5. Також у цьому році ми активно розвивали напрямок онлайн-навчання. Спільно з нашими партнерами – платформою Prometheus – ми запустили нові онлайн-курси, серед них: «Лідерство Basic», на якому вже провчилося 240 учасників, попереду старт онлайн-програми «Управління персоналом: дієві інструменти».

Окрім того, відбулася друга ітерація курсу «Бізнес-дизайн», а також три ітерації онлайн-програми «Давид перемагає», де провчилося майже 700 людей. Загалом, у 2021 році учасниками онлайн-курсів від LvBS стали більше 1000 учасників і ми продовжуємо розробляти нові програми.

6. Спільнота Alumni цього року також брала ініціативу в свої руки і запускала нові проекти. Зокрема, був створений Книжковий клуб LvBS і відбулося 4 зустрічі клубу. Випускники об’єднуються довкола читання і рефлексій передусім бізнес-літератури, але не лише її, залучають експертів і збираються в клубному форматі Alumni LvBS.
Також саме в цьому році випускники започаткували нову важливу ініціативу – стипендійний фонд для представників креативних індустрій. І першою стипендіаткою стала Соломія Чубай, музикантка, вокалістка та продюсерка літературно-музичних проектів, яка навчалась на програмі «Ефективне управління малим бізнесом».

Окрім того, самі ж випускники залучаються у ролі викладачів LvBS, а також як гостьові експерти – загалом майже 40 випускників у той чи інший спосіб долучилися до викладання чи презентації кейсів. Також вони стають експертами Дорадчих рад від LvBS Consulting, що є можливістю подивитися на свій бізнес зі сторони і вивести його на якісно новий рівень.

7. Ми продовжували розвиватися в медичному напрямку і підтримувати медичну реформу. Зокрема, в цьому році відбулася навчальна програма з менеджменту у сфері психічного здоров’я Leaders for Mental Health.
Що це дало? Учасники мали змогу отримати сучасні знання та практичні інструменти для розбудови послуг та системи охорони психічного здоров’я відповідно до потреб людей, виробили вміння для реалізації проєктів в сфері психічного здоров’я та покращили свої лідерські навички. Програма реалізувалася  LvBS та агенцією Be-It Health & Social Impact в межах проєкту Mental Health for Ukraine (MH4U), що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку співробітництва (SDC), і буде проводитися також і в наступному році.

LvBS також анонсувала набір на навчальну програму «Leaders for Public Health», яка стартує вже на початку 2022 року. Наша мета  – створити мережу лідерів громадського здоров’я для того, аби донести знання та досвід у цій сфері на рівень громади та впроваджувати конкретні проекти на регіональному рівні.

8. Не менш важливим 2021 рік став і для Центру підприємництва УКУ, який запустив перший в Україні університетський стартап-інкубатор ideasLab. Це єдина акселераційна програма в Україні, яка дає студентським командам не лише знання, простір для роботи, а й грошові гранти до $8000 на стадії валідації ідеї.
На цю програму подалися 34 команди з 8 університетів України. Фіналістами ж стали 4 команди –  sconto, MountGuide, Moment i DeskBoard, кожна з яких впродовж навчання залучила від 3000$ до 8000$ інвестицій, і продовжує працювати над запуском своїх стартапів.

9. Також у 2021 році LvBS та ГО Greencubator розробили спільний освітній продукт – першу Школу Енергетичної Кооперації. Її мета – передати представникам громад найкращий український та міжнародний досвід створення та роботи енергетичних кооперативів. Проект реалізовується за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки, і впродовж 2021-2023 років ГО Greencubator та LvBS планує провести 6 шкіл енергетичної кооперації.

Окрім того, ми продовжуємо говорити про сталий розвиток і провели програму «Бізнесу про сталий розвиток» за підтримки експертів Бізнес-школи УКУ та Програми розвитку ООН в Україні.

10. У 2021 році LvBS оголосила про ребрендинг. Львівська бізнес-школа УКУ стала Бізнес-школою УКУ, а новим слоганом Бізнес-школи УКУ є «Розвиток країни через Розвиток компаній та людей», що англійською звучить Growing Country by Growing Companies and People. І на це було три причини, про які розповідає  СЕО Бізнес-школи УКУ Ярина Бойчук.
Ми віримо, що лише сильні компанії і бренди з етичними підходами та глобальним мисленням здатні зміцнити Україну як всередині, так і її бренд на світовій мапі.
І ми продовжуємо зміни й надалі! Зокрема, цьогоріч розпочали також програму трансформації системи LvBS, як організації за авторською методологією EQ-BOOST Валерії Козлової.

Дякуємо за цей рік, який ви були разом з нами: в якості учасників, випускників, викладачів, партнерів чи запрошених експертів. Продовжуємо зростати разом! І до зустрічі у 2022 навчальному році!