У LvBS закінчилася перша Міжнародна програма з лідерства Discovery!

23 Тра 2016

Спеціально розроблена для лідерів та управлінців із високим потенціалом розвитку, ця програма як додає нових знань, так і допомагає структурувати уже наявні, а також узагальнити практичний досвід управління. Discovery! – перша спільна програма Львівської бізнес-школи та Institute of Leadership and Management (ILM), – добігла до закінчення.

Протягом 5-ти модулів 10-теро учасників програми вчилися управляти високоефективними командами, бути лідерами, правильно комунікувати, управляти в часи змін, а також пройшли шлях від самоусвідомлення до самолідерства. Кожен модуль передбачав також самостійну роботу до його початку.

Викладачем Discovery! був Деніел Льюїс, висококваліфікований бізнес-консультант, що вже понад 30 років працює на керівних посадах у різних крупних провідних компаніях, а саме: Нестле (Nestlé), Дженерал Моторз (General Motors), Сабміллер (SABMiller) та Хайнекен (Heineken). Він допомагав компаніям у сфері формування керівних та лідерських навичок.

«Що таке менеджмент? Це отримувати високий  через добре виконану іншими людьми роботу. Ми називаємо це «делегування».На заключному модулі Discovery! Деніел Льюіс говорив те, яка різниця між лідером і менеджером, і ким важливіше бути в наш час.

Уже на випускних урочистостях він зацитував власного вірша:
«What kind of leader are you going to be –
The kind who thinks he is the best?
Or will you be the one of very few greats
Who attributes success to the rest».

 Три найяскравіші цитати з курсу:
1. «Великі лідери повинні вміти впливати на інших. Найкраще цього можна досягнути, виступаючи перед великою аудиторією. Якщо ви покращите свої презентаційні навички, то тим самим збільшите як свій вплив на інших, так і потенціал стати хорошим лідером. Цього можна навчитися (ніхто не народжується першокласним промовцем!). Під час модуля ми підвищили рівень самоусвідомлення, опанували інструменти змін і створили можливості для їх апробації за допомогою практичних вправ», – зазначив Деніел Льюїс.

2.«Як визначити пасивну людину? За декількома характеристиками:

  • хоче усім подобатися;
  • береться за будь-яку роботу;
  • «шкодує» опісля;
  • уникає конфліктів;
  • прокрастинує/не здатна прийняти рішення;
  • не може сказати «ні».

3. «Саме уміння визнавати власні помилки та адекватно реагувати на критику – це, за словами викладача,  – ознаки асертивної поведінки. Така манера поведінки стимулює працівника змінюватися, рости і вимагати від себе більшого». 

Програма завершилася одноденною церемонією закриття, де учасники поділилися своїми напрацюваннями та склали випускний іспит, який перевірятимуть експерти Institute of Leadership and Management, London. Поки що, учасники, які успішно пройшли програму, отримали сертифікат, наданий Львівською бізнес-школою УКУ. Попереду – сертифікат від Institute of Leadership and Management (ILM).