Учасники LvBS вирушили на річну навчальну програму МВА в Ivey Business School

20 Тра 2022

7 учасників магістерських програм Бізнес-школи УКУ, зокрема Key Executive MBA, MSc in Technology Management, MA in Human Resources and Organization Development отримали можливість долучитися до річної навчальної МВА-програми у Ivey Business School of Western University.

Усе це стало можливим завдяки багаторічній тісній співпраці Центру лідерства УКУ та Інституту лідерства Ivey Business School.

Центр лідерства УКУ втілюється за партнерства та співпраці з Інститутом лідерства Ivey Business School. Зокрема, професори цього університету Жерард Сейтс, який також є виконавчим директором Інституту лідерства Ivey Business School, а також Лукас Монзані, є запрошеними викладачами LvBS. Впродовж останніх 6 років активно проводяться спільні дослідження, виступи на конференціях, написання кейсів та викладання.

Як розповіла академічний директор Бізнес-школи УКУ Наталія Обозненко, 22-23 лютого, Жерард Сейтс спільно з Андрієм Рождественським, керівником Центру лідерства УКУ, викладали на програмі MSc in Technology Management. Наступного дня всі зрозуміли, що на Україну напали і це стало великим шоком для наших партнерів. В перші дні Бізнес-школа УКУ отримала лист від Жерарда з підтримкою України та школи в цілому і пропозицією допомоги з боку Western University, зокрема, надання 10 повних стипендій для учасників LvBS на річне навчання у Western Ivey Business School. «Саме Жерард активно поширював інформацію про ситуацію в Україні і активно залучив колег до допомоги, за яку ми вдячні і яка є прикладом нашого партнерства. В університеті одразу ж розпочали фандрейзингову кампанію, аби покрити цих 10 стипендій. Університету вдалося зібрати кошти через Фонд академічного притулку, – розповідає Наталія Обозненко. – Ми зі свого боку почали відбирати учасників, але одразу ж виникла проблема, що скористатися цією можливістю можуть лиже жінки, адже чоловікам заборонений виїзд з України.

Другий критерій – це було вільне володіння англійською.

І найважливіше, ми враховували результати навчання і потенційні результати, які отримають учасники і як в майбутньому капіталізують ці знання саме в Україні. Ivey зі свого боку дали нам повний карт-бланш у відборі учасників і затвердженні всіх поданих кандидатів. Для нас це також прояв довіри в результаті багаторічної співпраці».

Six Ukrainian Students take in an orientation class at Western University’s Ivey Business School MBA Program on May 17, 2022. (Source: Brent Lale/CTV News London)

Ivey Business School of Western University паралельно звернувся з такою ж пропозицією і до Києво-могилянської академії. Відтак, в результаті на програму відібрали 7 учасників з LvBS та 5 – з НаУКМА. Загалом 12 людей.

«Ми обирали учасників з трьох магістерських програм Key Executive MBA (3), MSc in Technology Management (2), MA in Human Resources and Organization Development (3). Перша група з трьох людей –  Аліна Бишинська, Уляна Кульчицька та Оксана Косендяк  – уже вирушила на навчання. Решта приєднаються згодом. Сама програма розпочалася у березні, однак наші студенти можуть долучитися на будь-якому етапі і прослухати відповідні курси. Вони залишаються студентами LvBS і отримають диплом Бізнес-школи УКУ, але їм будуть зараховані навчальні кредити», – уточнила Наталія Обозненко.

Уляна Кульчицька у коментарі Ivey розповіла, що завжди хотіла отримати ступінь MBA. Пропрацювавши 20 років у сфері управління персоналом у таких компаніях, як Nestlé, METRO, зараз Уляна є HR-директором УКУ та навчається на програмі MA in Human Resources and Organization Development LvBS. Її метою є повернутися в Україну, озброєною навичками та досвідом, щоб допомогти країні побудувати міцне майбутнє.

За словами Наталії Обозненко, ця співпраця з Ivey Business School для Бізнес-школи УКУ є проявом підтримки та солідарності. «Отримавши цю пропозицію, ми одразу намагалися зрозуміти, як це використати на користь студентів. Особливо в той момент, коли навчання в Бізнес-школі тимчасово перервалося через війну. Для учасників це точно дуже цінний досвід, вони зможуть порівняти академічну частину, формат навчання і це також збагатить і наш академічний досвід, дозволить залучати нових викладачів.

Бізнес-школа УКУ зі свого боку підтримуватиме їх на всіх етапах, відслідковуватиме їхню успішність та результати.

Загалом для нас така ініціатива – це початок співпраці  новому форматі і з новим досвідом. Наша ціль –  закріпити такий обмін студентів між нашими інституціями на постійній основі», – пояснила академічний директор LvBS.

Ivey Business School (Source: Brent Lale/CTV News London)

За словами Андрія Рождественського, співпраця центрів є досить тривала і бере свій початок ще з 2016 року. «Ми проводимо спільні дослідження, виступали разом на конференціях, у нас встановився тісний взаємозв’язок. І дуже важливо розуміти, що люди, з якими ти тісно співпрацюєш, не кидають тебе, коли починається біда. Моя особлива подяка Жерарду Сейтсу, який є основним голосом України у Western Ivey Business School».

Андрій Рождественський також нагадав, що Центр лідерства УКУ спирається на концепцію «Leadership based on character», розроблену дослідниками із Ivey Business School. Ця модель використовується також великою кількістю підрозділів ЗСУ через співпрацю Центру лідерства разом з фондом «Повернись живим».

«Наша співпраця з Інститутом лідерства Ivey Business School продовжується, ми врахували, що почалася війна, ми розробили декілька інтерв’ю для наступної книги Жерарда і продовжуємо працювати над збором даних і над дослідженням кризового лідерства на базі моделі, яка була винайдена інститутом Ivey Business School і розвинена в українському контексті на базі проведених досліджень».

Більше про перші дні навчання наших студентів за кордоном читайте на сайті Ivey Business School.