Учасники та випускники LvBS поїдуть на стажування у Норвегію

24 Гру 2014

Львівська бізнес-школа Українського католицького університету в партнерстві з університетом Норвегії NTNU та компанією Innoco за підтримки Норвезького Міністерства закордонних справ розпочала роботу над новим проектом з інноваційної освіти.

Проект складається з двох частин. Так уже в червні у Львові, в Українському католицькому університеті стартує практичний міждисциплінарний курс «Experts in team», який розробили у Норвезькому університеті технології та науки (NTNU). Там такий курс запровадили 10 років тому і поширюють у інших скандинавських університетах, а тепер – в Україні. Він спрямований на розвиток навичок міждисциплінарної командної роботи та інновацій. Курс «Experts in team» уже в лютому у Норвегії пройдуть представники LvBS, і спільно з норвезькими колегами адаптують до українських реалій та впровадять його в УКУ.

Друга частина проекту під назвою «Innovations across border» стартує влітку 2015. «На конкурсній основі ми оберемо 25 студентів магістерських програм Львівської бізнес-школи, які після 3-х семінарів в Україні, поїдуть на тижневе стажування до Норвегії. Вони відвідають інноваційні компанії, урядові структури, університети, муніципалітети. Кожен з учасників обере ті компанії чи урядові організації, які найкраще допоможуть йому реалізувати власний проект у бізнес-школі або досвід, яких буде цінним у їхній роботі, наприклад, на державній службі», – розповідає керівник норвезько-українського проекту зі сторони LvBS Галина Онишко.  

Як подати заявку на участь у проекті «Innovations across border»?

«Якщо ви хочете ставати кращими та ефективнішими у своєму бізнесі/ на роботі, ви мусите впроваджувати інновації. Ті, хто поїдуть стажуватися у Норвегію, мають можливість побачити на практиці, що таке ефективне управління. Чи не найбільша проблема України – корупція. Власне, впровадження інновацій і у підприємництві, і у державному управлінні може побороти цю культуру хабарництва. Стажування у Норвегії  – це можливість для українських підприємців і державних службовців побачити нові шляхи як робити усталені речі по-іншому, і як норвезький досвід  трансформувати у конкретні рішення для свого бізнесу тощо», – коментує Сюр Дагестат (Sjur Dagestad), професор NTNU, співзасновника Innoco під час свого візиту у LvBS.

Sjur Dagestad, професор NTNU на лекції у LvBS

Зазначимо, що участь у проекті  «Innovations across border» можуть взяти випускники та учасники таких програм: MS in Innovations and Entrepreneurship, MS in Technology Management, MA in Human Resources та Good Governance.

Уже в лютому у Львові відбудеться академічна рада керівників проектів від Львівської бізнес-школи, університету Норвегії NTNU та компанії Innoco.

 Як подати заявку на участь у проекті «Innovations across border»?