Успіхи студентів на пре-акселерації

4 Тра 2018

WIND OF CHANGE: Ідеї та успіхи перших студентів пре-акселерації у Центрі підприємництва

Два тижні тому стартувала перша пре-акселераційна програма Центру підприємництва для студентів. Її мета – допомогти молодим людям перевірити ідеї на життєздатність у ринкових умовах та прокласти шлях для їх подальшого розвитку та масштабування на акселераційних програмах. Ми готові поділитися з вами успіхами та  ідеями п’ятьох із десяти команд, які вже зараз на екваторі навчання та знають, які проблеми своїх користувачів вирішують. Ось вони – яскраві та талановиті стартартапери, які принесуть wind of change у бізнес-середовище України!

Познайомимось?AMISSA

AMISSA

Ці хлопці з команди AMISSA розробляють додаток, який зробить ваші подорожі безпечнішими. Як? Вони спростять комунікацію у туристичних групах і допоможе їх керівникам визначати точне місцезнаходження людини у будь-який момент мандрівки, використовуючи геолокацію. Окрім цього, фішкою додатку буде сигнал SOS: при натисканні він відправляє останнє місцезнаходження керівникам груп або відповідальним особам. Якщо у цей момент у телефоні зникає мережа, то додаток шукатиме її до того моменту, доки сигнал не буде доставлений. Додаток буде корисний мандрівникам, екскурсоводам, туристичним фірмам та скаутським організаціям. Підійде для використання в мандрівках за кордоном, у горах та на воді. У майбутньому ця технологія може реалізовуватися у браслетах із геолокацією та бути корисною батькам для безпеки їх дітей. І нехай подорожі будуть безпечними та дарують тільки приємні враження!

Dnister

Dnister

Команда Dnister хочуть поєднати водний туризм і гастрономію в соціальний бізнес! Їх ідея полягає в організації тематичних сплавів на байдарках у різних куточках України. Такий відпочинок подарує нові пригоди і враження від єдності з природою, адже водойми, ватра та хороша компанія зроблять відпочинок незабутнім!

Цікаві факти про команду:

  • це сімейний бізнес: творець ідеї – Петро Дідула – робить проект зі своїми доньками Галиною та Мартою;
  • вони хочуть, аби відпочинок на байдарках став дешевшим та доступнішим для всіх: від малечі до людей похилого віку. Тому вони братимуть на кожен сплав усіх бажаючих і людей з особливими потребами, а також робитимуть знижки для ветеранів АТО;
  • цей проект розвиватиме гастрономічний туризм у селах та біля водойм, адже учасники сплавів харчуватимуться місцевою традиційною кухнею з різних регіонів країни.

Geek Sisters

Geek Sisters

Навчання у Центрі є безперервним шляхом помилок та вдосконалення, перевірки ідей та дослідження користувачів. Це підтверджує команда Geek Sisters! Студентки-соціологині Анна Калаш і Христина Горна разом із Яною Горною – співзасновницею молодіжного простору “Білка” у та учасницею ГО “Кращий Сихів” – Софією Калаш створюють коворкінг на Сихові.

Вони прийшли на пре-акселерацію, аби випробувати свою ідею на стійкість і за 2 тижні вже опитали понад 100 потенційних користувачів коворкінгу та, навіть, поспілкувалися з акулами цього бізнесу! Глибокий аналіз ринку допоміг їм підсилити свій задум та трансформувати його у соціальне підприємництво. Окрім того, що це буде перший простір для навчання та роботи на Сихові, він стане ще й платформою для проектів та комунікації громадських організацій. Клієнти коворкінгу – фрілансери та великі компанії – зроблять цей бізнес прибутковим та дадуть поштовх для розвитку соціальної складової, орієнтованої на громаду Сихова. Це місце об’єднає активних людей, які хочуть змінювати простір навколо себе та робити Львів кращим. 

HeadHunters

HeadHunters

Ще одна команда акселератора – HeadHunters працює над ідеєю, яка спростить працевлаштування як для студента, так і для роботодавця. Як? Вони створять базу зі стажуваннями для студентів, упродовж яких вони розвиватимуть потрібні навички та після цього роботодавці пропонуватимуть їм роботу. Для команій це спростить процес рекрутингу кандидатів на посаду. Для молодих людей – це можливість саморозвитку, підвищення своєї вартості на ринку праці та працевлаштування.

Особливості ідеї:

  • ключовий напрям стажувань – медичний;
  • вони будуть у міжнародних компаніях
  • студенти розвивають саме ті навчики, які потрібні роботодавцю
  • після проходження гарантується отримання роботи;

Real Dream

Real Dream

Кожному потрібен хтось, хто буде в нього вірити. Тому команда Real Dream хоче створити консультативну платформу, а пізніше центр, який окрім навчання ще й надихатиме людей на досягнення успіхів! Devepole yourself, realize potential, take goals – таке кредо команди. Вони створять авторські тренінги для особистісного та професійного розвитку, а також тімбілдінгу та налагодження нових зв’язків. Скористатися такою послугою може будь-хто, адже кожен курс та тематика адаптуватимуться відповідно до запиту.

Трохи деталей:

  • навчання може бути як індивідуальне, так і корпоративне;
  • основні напрямки: особистісний розвиток, планування часу, творення команди, дизайн-мислення;
  • за потреби можливо впровадити нові курси або адаптувати наявні;
  • кожен курс містить особливі фішки, як арт-терапія та бізнес-англійська;  
  • усі тренінги проводяться в тих містах, де це зручно клієнту.

 

Ми радіємо успіхам цих цілеспрямованих молодих людей та допомагаємо їм у реалізації їх ідей! На наших із вами очах вони формують нове бізнес-середовище країни, і ми запрошуємо вас спостерігати за їх шляхом на наших сторінках Facebook та Instagram.